Apr 18, 2014

:: Rezeki baby ::

Alhamdulilah... 
Rezeki yg hadir tanpa kami duga n kami rancang...

Tarikh 8 april 2014 lepas saya pergi medical checkup.. saya pun ajaklah en.suami p shopping kat englai.. cari wordrobe baju baby...pastu, en.suami pun ajaklah p jalan tgk kereta fav kami kat area jalan beserah..

Singgahlah salah satu kedai kereta carsgallery. Ade honda fd2 warna silver & no.plat baru n no.plat KL..
En.suami pun apa lagi tgk2 kereta & borak2 la ngan sales man tue.
Dia cakap dah ada 2 orng proceed loan tapi xlepas...so, dia suh kami try nasib lepas or tak...
Aku pun senyum je..
Balik umah en.suami minx segala d0c aku n dia tuk proceed.
Ari jumaat, 11 april dia dh siap antar segala doc yg bank perlukan.
Thenbayar booking & test drive...
Masuk keta perghhhh..pndai laaaa owner lama jaga kereta dia coz tiptop gilee condition dia... like a new car.....

Date 15 april, pagi2 orng ambank call biasalah interview bagai...
Tghari tue, en.suami call cakap loan lulus...
Aku rasa mcm xcaya jerloan lulus.. yelah kereta yg kami idam2kan jdi kenyataa even second pun coz harga keta tue rm89k 0TR.... bab kata orng baik beli kereta baru... huhuuuu
Tapi dh minat kan.... ehehee

Date 17 april kitaorng bayar half down payment dulu coz limit mybank ahahaaa
Date 18 april kitaorng byr lagi half... so.. kta leh angkat kuarrr rrr... ahahaa
Alhamdulillah...
Allah permudahkan urusan kereta nie...
Owhhh money..come back to mama... huhuuuu


Yeahhh.. ready to drifff...
Hot mami...






0 : potpetpotpet: