Apr 24, 2014

:: 9 months ::


Alhamdulillah saya dh 9 months pregnant..
Tuptaptuptap..
Cepatnye masa berlalu kan...

Hope Allah permudahkan kelahiran baby nie nnti..
Moga baby sihat2 ajee...
Amin.

Love u mr.lah...thanks coz ada disisi syg time susah,sakit, senang syg..
Terima ksih coz setiap malam urut kaki & gosok perut nie..
Eheheeeee
Muahhmuaaahh muuuuuuahhh....

Apr 18, 2014

:: Rezeki baby ::

Alhamdulilah... 
Rezeki yg hadir tanpa kami duga n kami rancang...

Tarikh 8 april 2014 lepas saya pergi medical checkup.. saya pun ajaklah en.suami p shopping kat englai.. cari wordrobe baju baby...pastu, en.suami pun ajaklah p jalan tgk kereta fav kami kat area jalan beserah..

Singgahlah salah satu kedai kereta carsgallery. Ade honda fd2 warna silver & no.plat baru n no.plat KL..
En.suami pun apa lagi tgk2 kereta & borak2 la ngan sales man tue.
Dia cakap dah ada 2 orng proceed loan tapi xlepas...so, dia suh kami try nasib lepas or tak...
Aku pun senyum je..
Balik umah en.suami minx segala d0c aku n dia tuk proceed.
Ari jumaat, 11 april dia dh siap antar segala doc yg bank perlukan.
Thenbayar booking & test drive...
Masuk keta perghhhh..pndai laaaa owner lama jaga kereta dia coz tiptop gilee condition dia... like a new car.....

Date 15 april, pagi2 orng ambank call biasalah interview bagai...
Tghari tue, en.suami call cakap loan lulus...
Aku rasa mcm xcaya jerloan lulus.. yelah kereta yg kami idam2kan jdi kenyataa even second pun coz harga keta tue rm89k 0TR.... bab kata orng baik beli kereta baru... huhuuuu
Tapi dh minat kan.... ehehee

Date 17 april kitaorng bayar half down payment dulu coz limit mybank ahahaaa
Date 18 april kitaorng byr lagi half... so.. kta leh angkat kuarrr rrr... ahahaa
Alhamdulillah...
Allah permudahkan urusan kereta nie...
Owhhh money..come back to mama... huhuuuu


Yeahhh.. ready to drifff...
Hot mami...






Apr 3, 2014

:: 8 Months ::

Alhamdulillah...!
Saya dah masuk 8 bulan! Amin...
Cepatnye masa berlalu...

Jantina baby pun saya dah thu..
Masa 1/04/2014 saya pergi ke KMC utk scan 4D with Dr.Suriati Sulong..
Mujur saya kenal doc nie... so, dapatlah best price dia bagi sekali ngan pic, video & Cd
Alhamdulillah.. Kena dlm RM90..

Nak dkt 20 minit jugak lah Dr.Sue scan.. tgk bibir dia.. tkut ada sumbing ke... (alhamdulillah tiada)
Pastu, masa scan banyak pulak baby ibu nie meguap.. lebih 5x!
Yang paling epy saya dpt tgk dia isap jari.. comel!!
Muka en.suami waktu tue teruja giler... Tapi, berat baby je ada problem cikit coz baby berat dlm 1.5 Kg jer..
Lepas nie ibu kena makan banyak2.. ehehe bagi anak ibu nie debab! kihkihkih

Tapi alhamdulillah.. saya xkisah semua tue janji baby sihat.. Dr. Sue siap scan tgn baby, kaki baby, & jantung baby.. Dr.Sue cakap semua sihat. Tiada masalah.
Rasa nak wat balik jer scanner dia tue... huhhuuu

Owh, btw! Dr.sue scan jantina baby!
Haaaa........ yeay! Ibu ade kawan nnti coz farin's junior will coming in the great world!!
ehehee

Chayok baby! chayok!


1 month to go!!