Feb 19, 2013

: DIY Paper Bag :

Ader ape dengan paper bag saya?

Alhamdulillah design dh siap just tunggu nk print out aje...
Next month after merisik boleh lah start nk print.. eheheee
Total 3000 pcs.. kenapa byk? Sbb utk groom side nanti..
So, bride side only 1400pcs total paper bag
Tak mahal pun total cost  about Rm 200 ajer.. hahahaaaa
Jom kite layan sample paper bag yg menambat hati saya..

Cooomelnye design paper bag kt bawah nie kan.....




Pas design stiker for paper bag n print.... t kena beli doily paper lak..
paper bag lau nak boleh survey kt giant or carefour or mydin...
Tapi saya dah beli kt tunas mnja 3 kotak = 3000pcs paper bag
Design sendiri n print sendiri special khas for guest yg hadir nnti...
Actually nak jimat... hahhaa
Biasalah Qs ... semua kena jimat..
Yelah kan t beli paper bag mahal2 orng buang jugak... orng koyak jugak... ..
Sooo.. better kite print sendiri...

Dah siap.. tarikh, Saya delete dulu yer... T bagi tahu semula.. Lagipun lambat lagi... ^_*

Oklah...
Jom tgk warna doily paper...

Cantiknye n meriah warna dia...
Lau nak beli doily paper warna2 yg murah saya beli dekat sini AR Warna Warni
Nie harga doily paper dia.. Murah kan....... Nak wat sendiri malas sedangkan senang jer just celup dalam pewarna kek huhuuu.
Fyi., saya beli yg 5.5" beli sikit jer coz leh kerat 2 nnti. Dah jimat tang tue.. sbb nk tmpal kat front part je kan.... =)
+
3.5 inch : RM 4.00/100 keping
4.5 inch : RM 5.00/100 keping
5.5 inch : RM 6.00/100 keping
+
Doily paper warna putih saya beli kat kedai bakewell di Kuantan..
Sumtimes rasa x sbar nak buat nie semua...
Bukan xsbr nk kawin ok.. tpi xsabar nk deco paper bag ni tuk tetamu terrsayang..

In SHa Allah.. doakan kesihatan saya baik2 yer tuk buat deco2 nie tau..
Amin.

0 : potpetpotpet: