Feb 20, 2013

:: Pelamin Pelamin ::

SAje je layan mata tgk pelamin comel2..
Then share kat my blog..
Comel2 belaka pelamin nie... Duit pun comel
QS kan kena lah jimat.. budget tue penting nnti tersasar jauh... ^_*
Heheee
Preparation awal2 pnting tauu...
kahwin bukan leh main2..

Jom layan..

Mini pelamin nieee comel!

Simple but expensive.. Wow!!

Pelamin by rins suzana... Kos ke kuantan dlm 20k! OMG!

Kek kahwin yg cute miut

Adushhh... Comel2 belaka..

Baju kak ujie's collection pun comell


Yang penting saya dah booking kat link bawah2 nie...
Tarikh nnti okayy.. tungggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
^_*

Semuanye made in Kuantan...



Oklah... Yang penting kena cari design pelamin Hot rentak masa terkini .. eceh eceh eceh.....

Feb 19, 2013

: DIY Paper Bag :

Ader ape dengan paper bag saya?

Alhamdulillah design dh siap just tunggu nk print out aje...
Next month after merisik boleh lah start nk print.. eheheee
Total 3000 pcs.. kenapa byk? Sbb utk groom side nanti..
So, bride side only 1400pcs total paper bag
Tak mahal pun total cost  about Rm 200 ajer.. hahahaaaa
Jom kite layan sample paper bag yg menambat hati saya..

Cooomelnye design paper bag kt bawah nie kan.....




Pas design stiker for paper bag n print.... t kena beli doily paper lak..
paper bag lau nak boleh survey kt giant or carefour or mydin...
Tapi saya dah beli kt tunas mnja 3 kotak = 3000pcs paper bag
Design sendiri n print sendiri special khas for guest yg hadir nnti...
Actually nak jimat... hahhaa
Biasalah Qs ... semua kena jimat..
Yelah kan t beli paper bag mahal2 orng buang jugak... orng koyak jugak... ..
Sooo.. better kite print sendiri...

Dah siap.. tarikh, Saya delete dulu yer... T bagi tahu semula.. Lagipun lambat lagi... ^_*

Oklah...
Jom tgk warna doily paper...

Cantiknye n meriah warna dia...
Lau nak beli doily paper warna2 yg murah saya beli dekat sini AR Warna Warni
Nie harga doily paper dia.. Murah kan....... Nak wat sendiri malas sedangkan senang jer just celup dalam pewarna kek huhuuu.
Fyi., saya beli yg 5.5" beli sikit jer coz leh kerat 2 nnti. Dah jimat tang tue.. sbb nk tmpal kat front part je kan.... =)
+
3.5 inch : RM 4.00/100 keping
4.5 inch : RM 5.00/100 keping
5.5 inch : RM 6.00/100 keping
+
Doily paper warna putih saya beli kat kedai bakewell di Kuantan..
Sumtimes rasa x sbar nak buat nie semua...
Bukan xsbr nk kawin ok.. tpi xsabar nk deco paper bag ni tuk tetamu terrsayang..

In SHa Allah.. doakan kesihatan saya baik2 yer tuk buat deco2 nie tau..
Amin.

Feb 14, 2013

:: cameron highlands::

3d2n

Yahhhooo..... hilangnye saya 3 ari 2 malam selepas bercuti with my opismate..
Pijo, hani n kak zira..
Thanks korang coz brought me here...

Setelah 25 tahun 1 bulan 23 ari brulah sya dpt menjejakkan kaki di sini..
Atau erti kata lain nielah my first time saya kesini..

Perjalanan 8 jam from pekan ke cameron mmg memenatkan.. coz jalan jem.
Ayoyooo....
Naik kematu punggung.. huhu
+
+
+

My first day at CH : Homestay Taman sedia -Aiza homestay-

Second days : Cameron Valley Tea at Tanah Rata
  
Second days : Cactus point at Brincang with opismate -Pijo-

Last days : At Rose Center at Kea Farm with Hani & kak ziera

Last days :  Climbing up the Rose Garden..so tired!!


 I'm here at Cameron Tea Plantation


Tempat yang saya pergi...

1. Cameron Valley Tea
2. Cactus Point
3. Butterfly
4. Rose farm
5. Strawberry 
6. Cameron Tea Plantation
7. Pasar malam brincang

Tempat saya menginap di homestay taman sedia..
Nama homestay tue aiza homestay... antara yg termurah dpt.. bilik pun okay
Boleh duduk 4 orng 1 bilik..

Dahlah dpt rate about rm260/nite dahlah pergi time thun bru cina..
Yg lain semuanye mahal giler.....

Puas hati lah jugak....

Sekurang2nye... sempat lah bercuti ngan kawan2 b4 kahwin pertengahan tahun nie.
In sha Allah..