Nov 11, 2013

:: 3 Months ::

Alhamdulillah

Kandungan saya dah 3 bulan..

Baby pun ok.. Tapi saya je tak ok sbb alahan yg teruk sgt3..

Muntah, Mual, Kurang makan... Berat pun dh turun... 

Uwaaaa...................

 dari 60 kg ke 57 kg!

Bila ngandung nie, byk dh saya MC, xdpt dtng opis.. xlarat! alahan saya nie teruk sgt ikut mama..

Hope bila kandungan dh makin byk, Hope dipermudahkanlah segalanye..

Oct 8, 2013

:: Finally! I'm Pregnant!! ::

Alhamdulillah
Hampir 2 bulan saya berkahwin, Inai pun masih dijari... 
Finally... Saya pregnant.. reezeki awal Allah nak bagi 
Syukur..
tQ Allah...

Patutla sejak 3,4 minggu nie saya asyik lenguh2 badan, sakit pinggang,
Period lak lewat sebulan dah..


Pekat double line tue... xtahulah kan dh brp minggu.. so kena p check nie..

Saya epy sgt bila tgk mula2 en.suami mcm blur je, pastu saya suh dia tgk btul2 brula dia paham..
suka sgt dia bila +ve! senyum sampai telinga
^__________^
mcmtue lah dia senyum! ahaha

Sep 14, 2013

:: Honeymoon Krabi ::

Disini segalanya bermula..
After 1 month we got married... we're here!! Fly away together...
10.9.2013 - 13.9.2013

Welcome to Thailand...

Kami stay kat Aonang Buri Resort.. Depan resort kami de pantai dah... 
Yang best dapat ronda2 sekitar pantai naik scooter Honda yg comel+cute gitu..
Duit diaorng senang nak kira, xyah pening2 nk kuarkan calculatorrr

100bath = RM10.00
450Bath = RM45.00
*Just buang je nilai kat belakang tue...

Memandangkan kitaorng pergi sana ari selasa till Jumaat so.. xsempat lah pergi night market kt krabi... hukhukhuk

Jom layan pic kami ^_*



  

  


Banyak kenangan kat sana antara kami ber2..
2 hari naik boat 2 hari gak mcm2 berlaku kat en.husband..

Kalau pergi sana Jangan lupa yer pergi Phi Phi island and 4 island...
Harga Pergi ke Phi Phi 2 orng RM180 then pergi ke 4 island RM120
Kami amik pakej dengan Ao Nang Photo Travel... Dekat simpang ke pantai..
Situ memang murah... ^_*

Bajet kat sana kami ber dua :
Hotel + Flight = Rm900
Duit yg kami spend RM2000, then kami tukar dapat 19000Bath..

Alhamdulillah, terlebih cukup belanja kat sana.. ehehe

Macam nk pergi lagi coz xpuas nk snorkeling..

Aug 25, 2013

:: Majlis Resepsi Lah+Farin ::

Date : 24.08.2013
Venue : Kampung Anak air (Rumah Mr.Husband)
Time : 12.00pm till 5.30pm










Alhamdulillah... Slesai kedua2 majlis..
Thanks to semua yg telah bertukus lumus menyediakan majlis yg terlalu2 sempurna..
Semoga Allah memberikan ganjaran pahala yg berlipat kali ganda..
Amin

Semoga kita kekal ke akhir hayat yer Mr.husband..
Love u more than that ^_*

Aug 10, 2013

:: THE BRIDE'S RECEPTION ::

10.8.2013

Tempat sanding : Dewan Leban Chondong
Outdoor : Lanjut Beach Resort (Padang Goft) 
Time : 12.00pm - 5pm


 Bridesmaid 7 orng
Selebihnye 2 orng my bff from UMP ^_* 







I miss all the happy moment in my heart...

Aug 9, 2013

:: Akad Nikah ::

Alhamdulillah....
9/8/2013 Saya sah menjadi yang halal buat husband tercinta Abdullah Abdul Aziz
Syukur, majlis berjalan dengan sempurnanye..
Akad Nikah berlangsung jam 9.30pm...
Hanye sekali lafaz jer... 
ehehe










Moga hubungan kami diredhai olehNya..
Moga kekal till Jannah
Amin....


MUA : Akak Puteri
Pelamin & Dress : Kak Ujie
Photographer : Wan 

Jul 19, 2013

:: Jemputan walimatulurus Farin & Lah ::

- Yeahhhh! Jemputan walimatulurus Farin & Lah -

Envelope

 Map

 Front Card

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Setinggi-tinggi rasa syukur kehadrat Allah SWT dan rasa rendah diri, saya menjemput dan mempersilakan semua kenalan, sahabat-sahabat dan saudara saudari ke Majlis Kesyukuran sempena perkahwinan kami:

RAJA NURSHAFARIN BT RAJA OSMAN & ABDULLAH B ABDUL AZIZ

RUMAH PENGANTIN PEREMPUAN

Tarikh : 10 AUGUST 2013 bersamaan 3 SYAWAL 1434H (SABTU)
Alamat : DEWAN LEBAN CHONDONG,ROMPIN, PAHANG.
Aturcara Majlis : Bermula 12.00 tengahari - 5.00 petang
(Turut Mengundang Seisi Keluarga)

RUMAH PENGANTIN LELAKI

Tarikh : 24 AUGUST 2013 bersamaan 17 SYAWAL 1434H (SABTU)
Alamat : LOT 3692A, KAMPUNG ANAK AIR, KUANTAN, PAHANG
Aturcara Majlis : Bermula 12.00 tengahari - 5.00 petang
(Turut Mengundang Seisi Keluarga)

Semoga dengan kehadiran serta iringan doa restu para hadiran akan menyerikan dan memeriahkan lagi majlis kami ini dan diberkati Allah SWT jua hendaknya. In sha Allah.

"Diantara tanda-tanda kekuasaan Allah ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya di antara kamu rasa kasih dan sayang". (Surah Ar-Rum, ayat 21)

Jemput Datang yer ^_*

Jul 11, 2013

:: DIY Kasut Kahwin ::

Engat nak DIY kasut khwin.. tapi takut xjadi... so.. kita tgk jelah kan... deco2 DIY wedding shoes nie...
Comel! Comel! Comel!
Kan kan kan!




Nanti kalau dah siap deco... saya letak okay!

:: DIY Guest Book ::

Lepas Diy Paper Bag...

Kita DIY Guest Book pulak..

Huhu

Cost about RM15 only!!

Buat pe mahal2 kan! Tuk tatapan kite ajer.... ^_*



So... Pic first tue... cover saya... Kulit keras giler!
Pic No.2 lak... saya print disetiap helaian page ade lakaran gituwww...

Ok! Simple but sweet... eheee



Jul 9, 2013

:: One Month To Go! ::

Salam RAMADHAN!!

Esok dah start puase so....!

One Month To Go!

Our wedding is exactly one month away!

ok! Tak sabar!! Pas nie tukar Title Mrs. Abdullah..

ahahahaa

Ok! Bye!

Jun 20, 2013

:: Wedding Card ::

Yahhoooooo............

Wedding Card saya dah siap.


Walaupun banyak sangat pembetulannyeee! maybe sebab diaorng nk sgt cepat siap kot...
Banyak yg kita kena btul2 teliti tgk...

Btw.. syukur card siap b4 ramadhan..


Siap envelope pun bercetak okay!!

Bunting pun siap!
Arrow sign pun siap!

Alhamdulillah...


Jun 2, 2013

:: Diy vip paper bag -bride side-::

 Yeahhh... almost done for vip paper bag for bride side..
Alhamdulillah.
Nie lah yang hanya mampu saya decokan tu vip trsayang
Lebih2 xmampu dh sebab lenguh pinggang.. ahaha
Date saya hide dulu yer... ^_*

Cantikkan x?

Hasil ilham from me...
But.. thanks u for beloved fiance & my siblings for ur help...
Finally, siap juga dengan cantiknye.. ok! *Angkat bakul sendiri.. ahahaa*

Btw nk tgk groom side, tekan sini.. 

Oklahh.. ade masa kite cont back.. tata...

May 10, 2013

:: Deco Bilik Tidur Pengantin ::

Topik ini hari...

Deco Bilik tidur saya..

Ok, cadar dah beli warna coklat pekat gitu... cantik giler! Harga pun cantik... nak nangis masa bayar tue... waaaaa.......... Tapi xpelah... puas hati ahahaa *sedapkan diri*

Jom tgk deco bilik..

Semuanye by Reka Teemor..

Hebat giler sentuhannye.. ^_*

Layan............





Yang bawah nie ambik kt website google... ^_* 


Cantik! Semuani.... saya suka...!
I'm Loving its!

Apr 17, 2013

:: Judika - Bukan Dia Tapi Aku ::

+
+

Berulang kali kau menyakiti
Berulang kali kau khianati
Sakit ini coba pahami
Ku punya hati bukan tuk disakiti
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
* ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan 
Karena ku tahu ini yang terbaik

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

Cintaku lebih besar darinya
Mestinya kau sadar itu
Bukan dia, bukan dia, tapi aku

Begitu burukkah ini
Hingga ku harus mengalah

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

(cintaku) cintaku 
(lebih besar dari benciku) lebih besar dari benciku
Cukup aku yang rasakan
(jangan dia) jangan dia 
(jangan dia) jangan dia cukup aku

(jangan dia jangan dia) cukup aku
(jangan dia)

Apr 14, 2013

:: Wedding Fendi & Siti ::

Ari sabtu malam 13/04/2013 mini reunion DKA 6B..

Best sangat2! Rindukan korang lah weiii...

Kelakar jer... First Jumpa Giro, Sheikh & shafik kat parkson.. dalam hati ni terdetik "grul ker tue debabnye".. ahaha.. xsedar diri ni pun debab gak.. ahahaa 
Ok! 0-0.. kite sama bam bam..

Dia terkejut tgk aku! Mybe bam bam gak... 
ahahaa
yang pasti mata dia yg sepet tue galak jer tgk aku atas bawah...
naik segan aku..

Pas shopping hadiah dekat Fendi...
Beli kan sumthing yg akan buat Fendi  tdo malam yg lena ok.. ahaha
"warna pink gtu aku pilih kauuu........."
I know ur favorite colour.. ^_*

Ok.. after shopping kat parkson, aku & sya pun p lah TC jumpa Yoh & Amalina kat kedai mkn namanyee Three Under.. Then, order makan dulu. *lapar!!!*

After 15 minutes, Fendi datang yeah.... Pengantin dtng tue... huhu... comel jer dia.. *ops* laki orang dah... maap maap...
then after 15 minutes also... Giro...Sheikh & shafik datang lepak sekali...
Pengantin mkn burger jer.... 

pastue, dtng lah grul nk amik gmbr duk sebelah aku & usik2 aku...
Lamanye xjumpa dak bambam nie... 5 thun kot.. after finish diploma dulu... 

 Nie lah dia.. Nazirul Mubin..... ^_*

Nie lak.. Sya & Yoh & Ama

Pas mkn.. Grul ajak p karok.. kononnyeee nak ajak aku duet.. Haaa... kau! Dia pilih lagu ombak rindu.. ahaha... Ketar2 suara aku... nyanyi sebab lagu tue slow kot....


++
Esoknye lak...
Sambut menantu dirumah Fendi...

Congrats both of u.. so sweeet... Moga kekal epy ending Until Jannah... Amin


Tengok.. grul nie.. lagi... nk berpic lagi.. ahaha... 
Dia cakap dia single lagi..
okay! Lelong lelong.... huhuuu

Oklah... Aku rindukan kenangan kite yg dulu2....
Korang lah the best ever & ever...

byebye
xoxo