May 31, 2012

:: Beban 2 --> Projek 3P ::

Alhamdulillah...
3P presentation pun dah berakhir...
Harap2 dapat markah yg terbaik...
Ya Allah... Kau Lembutkanlah hati sv aku tue...
Amin...

Ade ape yg projek 3P
Yup! Projek yg lagi susah dari PSM
Hahahaa
First kena buat proposal untuk CHalet 2 tingkat aku tue
pastu design chalet tue dari segi  earth works, drainage, sewerage, road, water reticulation.
Part aku drainage... Pergh.. mencabar jugak.. coz kena buat invert level longkang tue...
Then aku kena check design ARI (rainfall intensity)
Dah siap design.. kena buat tender..
Yang penting aku dah pndai guna auto cad .. Perghh... lagi mencabar.. hahaha




Ape2 pun... Semuanya dah selesai.. Amin...
Ya Allah semoga urusanku di dunia & akhirat dipermudahkan..
Amin..

May 29, 2012

:: Beban 1 dah lepas ::

Alhamdulillah.... ^_*
Finally!! FYP Presentation is Over!!.... 

Tiada ape yg boleh diperkatakan apabila panel xbanyak tanye...
hehehe

ALhamdulillah slide FYP yg xcntik nie panel terima juga.. hehehe


Dalam process untuk treat Batik Dye using Electrocoagulation...

Nie waktu nak amik sample air batik... so, cuba2 tuk belajar.. hahaha

Tapi yang pasni... nie baru BEBAN 1... tunggu yer BEBAN pe lak pasnie... hehhe

May 27, 2012

:: 3D2N at Kenyir Lake ::

Percutian selama 3H2M dia dalam rumah bot di tasik kenyir memang satu pengalaman yg sukar nk dilupuskan..
Best sangat2.. Tujuan p sana coz family belah papa nie semuanya giler memancing.
SO.. masing2 bukan men lagi bawa joran banyak giler termasuklah abg aku dlm 5 btng joran sorang.. Penuh dlm bonet kereta joran dia.
Dalam 5 family jugak lah pergi.. itu pun dah penuh 1 bot.. cmner lah kalau semua family belah papa pg mesti kena sewa dlm 5 buah rumah bot... hahhaa

First tue mcm xcaya jer nk tdo dlm rumah bot tue.. rupanya mmg itulah penginapan kami semua.
Bila tido berayun jer kiri kanan kiri kanan.. al-maklumlah tido atas air.. hehhe
Syok!

Oklah... jom layan pic kami disana...
+
+





 


  

Rumah bot-->> penginapan kami selama 3ari 2 malam....

 Nie xsampai half pun dah best! Lau semua p Lagi best..oooo lagi best!
hehehee

Rate about 3d2n rm1000 jer... 

May 9, 2012

:: Kerumitan dalam kesengsaraaN ::


Kerumitan yang agak menjengkelkan sehingga membuat aku hilang mood untuk setiap perbicaraan...

Kejamkah aku?

sedarkan ia dengan sikapnya yang xpernah berubah dalam mengambil kesempatan di sebalik kesenangan orang lain?

Sedarkah ia bahawa sikapnye amat mengjengkelkan sehingga membuatkan segelintir masyarakat disini mempunyai rasa yg sama dengan aku?

Memendam rasa yang sama dengan setiap perbuatannya yang SUKA -----

Moga dia mendapat pembalasan yg setimpal atas perbuatannya.
Mungkin dia xmerasa bagaimana perasaan aku ketika itu tetapi percayalah... kau akan merasa bagaimana aku atau masyarakat2 disini merasa perkara yg SELALU kau lakukan..

Jadi... Jangan sampai seseorang memendam rasa terkilan juga kau yang akan kesepian sampai hilang masyarakat disekeliling kau waktu KAU benar2 susah.

-Setiap relationshiP memerlukan GiVE & TAKE.. if tiada... itu dipanggil relationshiT!!-

GUD NITEXX peeps

May 7, 2012

:: Motif Band - Tuhan Jagakan Dia with lirik ::

Credits to sum1 coz give me this song... Thanks abg.... 
Lirik ini terlalu2 amat bermakna..
Pagi2 dah buat sayang nangis plus terharu gtu... (^_*)


Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

May 6, 2012

:: Weekend with love.love.love ::



Terima kasih coz temani saya weekend nie.. Terima kasih juga temani saya tgk movie midnite cerita Marvel's The Avengers...

Syok sgt even awk byk kali terrrrtiDo.. heheee
+
+
p/s : ‎"Tuhan, tolong jagakan dia untukku supaya cintanya agar selalu penuh untukku hingga nafas yg TERRRakhir..."  at River Cruise Taman Esplanade, Kuantan.

May 2, 2012

:: One Months To Go ::

One Months To Go.................

Yeah... Lagi sebulan genap 5 tahun aku berkape..

Pe erk suprise nk bagi kt dia & yg dia akan bagi kat aku nanti..

Hahaa

ish! Jangan mengharap.. t ku kecewa!
hehee

-Cintai aku dengan seadanya-