Mar 28, 2012

:: Aku tidak pernah......... ::

Aku tidak pernah memilihmu untukku,tapi Allah Azza wa Jalla yang memilihmu untukku..

aku tidak pernah mengharap mencintaimu,tapi ALLAH Azza wa Jalla telah menundukkan hatiku untuk mencintaimu..

aku tidak pernah bermimpi untuk mendampingimu,tapi Allah Azza wa Jalla yang telah menunjukkan jalan hidupku untuk mendampingimu..

aku juga tidak pernah berharap menanggung rasa ini atas cintaku padamu.Tapi ALLAH Azza Wa Jalla yang telah memberi rasa ini dan harus ku tanggung atasmu..

itulah aku adanya. .Tidak pernah kurasa untuk mengatur hatiku sendiri. . .
Karena sang Pemilikku yang telah mengaturku dan menentukan bagaimana ku berbuat...


Thanks kerana hadirmu hanya untukku... (~_^)

Mar 26, 2012

:: Crazy+Bad MOOD ::

Moning peeps~

Bermula dengan pagi yang agak ceria+suram coz kena balik ke UMP
Malasnye rasanya mau pulang ke UMP tpi xleh lah coz khamis malas ade midterm Foundation!
huhu

Assignment 3P lagi need to submit!
arrgghhh! 
Asal Monday jer malas!
huh

---------------

Pe cerita hari ini yok!
Yup! Kehidupanku diganggu first love & perempuan yg memilikinya yg xmatang!
Plzlah korang ber2 JANGAN ganggu idup aku... 
Datang tanpa diundang tahu x!

SI girl nie, xperlu kott bermuka2.. 
Time msj with aku, berlembut jer cakap.. pergghhh asal belakang mulut buleh tahan!
Bersyukurlah cikit... Aku yg byk nasihat,pujuk BOY ko tue untuk terus stay ngn ko!
Coz dia ade cakap.... 'Tunang ngn ko khwin ngn aku'
Tapi aku yg xnak coz aku dah de MR.LAH!

Terlalu banyak aku tahu cite pasal ko dri mulut dia...
Tapi aku senyap jer... dengan ko aku cakap yang 'BOY ko sayang giler ngn ko', 'Cinta sangat kat ko', 'bermsj ngn aku xdek cakap bab heart feeling' 

tapiii...
Cukuplah aku sorang yg tahu pe yg dia TELAH ceritakan kat aku about U girl! huh
Sibuk sangat mulut tue mengata aku mcm2..
Sedarlah cikit sape cari sape & y ur BOY still cari aku!
huh

Belajar lah jadi matang cikit..
b professional okay!
AKu xdek masa nak kacau idup orang..
SO manusia2 perosak bangsa...
Sila blah dari idup aku sblm aku tunjuk BUKTI yg menggugat ko!
HUH

-Jangan ganggu idup aku, lau xnak aku ganggu idup ko-

Mar 25, 2012

:: Bowling ::

Pergghh... lama giler rasanya xmen bowling... Hampir bertahun2 berkurun lamanya xmen bowling..
Maklumlah... life sekarang bz ajer memanjang... (^_^) hikhik
Mula2 tue agak malu rr nak men bowling coz sebelah kitaorng tu 2,3 group lelaki..
Dahlah masa men aku yg first.. huhu
Sekali baru jer terpk awal2 nak strike dah bola nie bunyi 'pang....' menghempas floor..
ahahaa
Giler! Malu siot! ahahaa... aku pusing jer belah kiri set2 laki tue semua gelak..
ahahaa
Buleh lak ibu jari aku nie terlekat pada lubang bola tue...
Besar sgt ker ibu jari aku nie... hikhik

Finally, 1 pun aku nye xdek strike.. stroke ade rr... ahahaaa
Xpelah.. janji dpt lepas gian jadi lah... ahahaa

Rasa di hati nk lawan Mr.Lah... Tapi, haruslah kalah coz dia pro kott main!
Xpelah... Tunggu dia balik next week nak lawan bowling ngn dia..
Tungguuuuu
Huhuuu

Mar 24, 2012

:: Dinner at New horizon garden restaurant. ::

Makan. Make. Makang.

eat.eat.eat!

Makan untuk hidup.. ohhh hooo..

Jom layan... zaaaasssssssss











Thanks kengkawan tuk dinner yg happening nie... 

Sayang korang ketat2..!

Mar 23, 2012

:: Yuna : Terukir dibintang ::



Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu


Mar 22, 2012

:: First love ::

Puisi Cinta Romantis

Cinta pertama..?

Wahh.. bercakap tntng Cinta Pertama..
Yup.. most of us akan melaluinya... termasuklah saya..

Tapi adakah cinta pertama akan menjadi cinta yg terakhir?
Jarang kita dgr kan?

Yup! realiti kehidupanku kini... bila cinta pertama hadir tnpa dirancang, diduga.
But... past is past...

Tiada ape yg nk diungkapkan hanyalah 'sebuah doa agar kau bahagia disamping insan tercinta'..


Hadirnya kamo hanya sementara dan sebagai seorang kawan
Biarpun kite penah bercinta 10 tahun yg dulu xmungkin sama dgn yg sekarang..
Sejujurnya hati ini sgt2 risaukan kamo selepas tahu kamo sakit.. mybe yer.. sayang tue ada.. tpi xsama macam dulu... 

Awk, pahamilah..
Cinta itu xsemestinya memiliki ,kan awak... saya nak awk tahu..
simpanlah sayang awk tue dalam2 & saya tahu bila sampai masanya..awak akan buang sayang awk pada saya jauh2 ketgh2 lautan..
Sebab waktu tue awk xkan perlukan ia lagi..

Saya xnak... bila kite terlalu close, ade hati yg akan terluka.
& sampai masa yg paling parah adalah saya!
saya yg akan terluka
cukuplah ape yg saya lalui sekarang...
betapa peritnya bila orng yg kita rapat hilang sekelip mata mcm tue jer..
Hanya saya & kawan2 je yg tahu betapa peritnya saya hilang dia.
Sakit!sakit sgt hati nie.. tahu x!

Sumtimes, bukan kite nak ape pun dari dia just nk tahu khabar dia, sihat ker.. life dia mcmmane.. tapi saya kena belajar & paham dia dah pun ade life dia..
saya redha
Doa saya sentiasa mengiringi perjalanan hidup dia & family..

& begitu juga awk wahai cinta pertama saya..
saya dah lama izinkan awak pergi
& dah lama maafkan awk
Pergilah yer... saya izinkan... ^_^

Akan tiba saatnya dimana kita harus berhenti mencintai seseorang bukan kerana kita ingin berhenti mencintainya Melainkan kerana kita menyedari bahwa orang itu akan lebih berbahagia apabila kita melepaskannya.

Sayang… cinta pertama bukanlah cinta yang seharusnya abadi. Jika ia mampu kekal bersyukurlah tetapi bila ia pergi relakanlah dan sayangilah pasangan kita walaupun dia bukan yang terbaik untuk kita..
Bagi aku... pencarian cinta aku dah pun berakhir.. 
yup! Abdullah.. Cinta terakhirku... Insyaallah ^_^

Mar 18, 2012

:: Last day at Terengganu ::

17/03/2012
Pukul 9.30am, checkup..
Makan2 nasi dagang..
Pastu berjalan kt pasar payang Ganu...

Bergambar di pantai Keluluk.. Marang.. Ganu...








Bergambar di Pantai Rantau Abang.........








 Finally bergambar di Pantai Kemasik... Kemaman Ganu..



Yess....! Done... Percutian 3ari 2 Malam yg menyeronokkan!
Time kasih kawan2..
^_*

:: First day at TerenggaNu ::

16/03/2012
pukul 10 am : kitaorng pergi ke Muzium terengganu..
Keunikkannya membuat saya terpegun dengan seni kayu2 yang ada pada bangunan tersebut.

Yang xleh blah... aku jatuh tangga lbh kurang 3 anak tangga..
Malunya hanya Allah je yg tahu..
hahhaa



Pukul 1pm... kitaorng naik river cruise mengelilingi sekitar kwasan sungai di Terengganu.. 







Pukul 4 Menaiki kereta kuda... hehe
macam kanak2 riang.. ^_^
 Pukul 6pm bergambar di Pantai airport.. Nice view sehhhh ^_^
 Pukul 10pm... Berjalan di ICT terengganu
Yeaahhh~