Dec 19, 2012

My Birthday


Saya kini 25th... Happy Happy birthday farin.. TOday it's mine...

Xdek ape yg best cuma dapat makan steamboat with my opismate... ^_*

Thanks dapat jugak makan.

Tepat 12am Hujan pun turun... BEsdAy  saya Hujan pun nk sambut jugak... heheee
Sekali ngn kilat pun wish sekali...
Syukur di usia 25 tahun saya masih bernafas & ade kerjaya sendiri.
Alhamdulillah..

Pada Mr.Lah.. Thanks tuk Jam Guess yg awal 2 minggu beli.
Thanks for everything



Jam Guess
1 awak 1 saya
^_*

Nov 24, 2012

:: Ahhh Haiiiii...........::

Indahnya kehidupan ini tanpa ade insan yg meroyan
Insan yg bernama lelaki
Tapi lelaki yg tah pape aku kenal.
Kesal pun ade. 
Lelaki yg suka menghentam orng sesuka hati tanpa usul periksa.
Lelaki yg hadir tanpa diundang.
Cukuplah dah masuk nie 3 kali kau hina aku, ko fitnah aku macam2.

Setahu aku, kita xpenah couple.
Tak penah pun aku merayu minx duit smpai beribu riban dengan ko
Tolonglah... aku bukan perempuan yg kikis harta JANTAN!

Dalam hidup nie, aku hanya minx duit dengan ayah aku jer.
Banyak sangat ker duit ko sampai nk cakap aku kikis harta ko?
Harta bapak aku lagi banyak kot.... (bukan berlagak tpi geram dalam kenyataan)
Ko excident ke ape ker..Tayar pancit ker, pecah ker,
Ko langgar divider ke.. hellooo.. apa kena mengena aku dengan ko wahai ....!

FYI
AKu bukan seseorng perempuan yang suka memaki orng sampai tahap cakap orng tue perempuan jalang!
Aku bukan seseorng perempuan yang suka nk jadi stalker then hntr msj mcm2 kat awek ko tue..
Aku bukan seseorng perempuan yang suka KIKIS harta jantan lah wei!
Aku bukan seseorng perempuan yang suka buat cerita macam2..

So.. plz.. let me go... Jangan kacau hidup aku dengan hntr msj yg macam karangan budak sek. rendah. 3,4 page... helloo.... buat penat jari jer tau sebab pe yg ko tulis tue semuanye FITNAH!

Bertaubat lah yer.. & bawak2 berubah awk tue dah TUA!
Mmg patut pun kebahagiaan yg awk CUBA cari lari sbb hidup ko thu nk MEMFITNAH orng!
Orang yg xdek kena mengena ngan KO!

Oklah... Bye...
Sedih lah hidup ko nie... :P

Nov 4, 2012

:: Pre-Wedding ::




Pre-Wedding lah sangat.. It's about my Love convocation...
Congrats abang... i'm happy for u...
XOXO

Oct 8, 2012

:: Sepi............. ::

Lamanya xupdate blog... Sepikan!


Mana Hilangnye saya selama nie....
Bukanlah bz pun, cuma membzkan diri! heheeeee

Alhamdulillah............
1/10/2012 saya dah pun ada kerjaya sendiri sebagai seorng QS di Asturi Metal Builders Sdn Bhd..
Now... handle contruction di pekan Pahang... 2 site lak tue kena jaga...
Lari bidang dh saya nie... amik civil.. baru nk jadi engineer! hahaaa
Xpleah... asal ada pun dh syukur... Cuma kena byk berpk! byk mengira... perghhh! mencabar gaklah....

Dah genap 1 week saya disini..
so fa... okay! Cuma biasalah keja ngn kontraktor.. kena tekan sikit lah sbb client project nie ngada2 n belagak... hahhaaaaa


Jun 15, 2012

:: Last paiiper ::

Hari nie berkobar2 pergi ke dewan peperiksaan
sbb arini last day final..
Paper advanced wastewater & treatment..

Bukan main lgi pakai baju cntik2.. 
sebab nk amik gmbar kan.. hehheee




Saya with kawan2 tersayang... Semoga satu hari nnti kite ketemu lagi.. ^_^

Jun 13, 2012

:: Projek Sarjana Muda ::

Alhamdulillah
Settle sudah penghantaran thesis ke Fakulti..
Syukur dpt sv yg sporting.. xpenah kena reject..

Orng len smpai sekrang sibut buat test kt lab lgi...
PAstu ade yg kena reject lgi ngn sv
saya syukur sgt2..


4 jilid kena hntr.. yg penting dah hntr.. tunggu dpt jer buku dia nnti..

Jun 2, 2012

:: Anniversary ::

Yes! Today is mine and Lah Aziz 5th year Anniversary.. Alhamdulillah... ^_*


Thanks kamo coz terima segala kekurangan & ketidaksempurnaan saya nie untuk melengkapi hidup kamo..

Thanks juga coz hadir dlm hidup saya dan kita lalui suka & duka, susah & senang, pahit & manis bersama2.

Hope hubungan nie akan kekal ke akhir hayat dengan satu ikatan yang Halal satu ari nanti.. amin...

" Selamat ulang tahun abg ke-5, Love u more than that "

May 31, 2012

:: Beban 2 --> Projek 3P ::

Alhamdulillah...
3P presentation pun dah berakhir...
Harap2 dapat markah yg terbaik...
Ya Allah... Kau Lembutkanlah hati sv aku tue...
Amin...

Ade ape yg projek 3P
Yup! Projek yg lagi susah dari PSM
Hahahaa
First kena buat proposal untuk CHalet 2 tingkat aku tue
pastu design chalet tue dari segi  earth works, drainage, sewerage, road, water reticulation.
Part aku drainage... Pergh.. mencabar jugak.. coz kena buat invert level longkang tue...
Then aku kena check design ARI (rainfall intensity)
Dah siap design.. kena buat tender..
Yang penting aku dah pndai guna auto cad .. Perghh... lagi mencabar.. hahaha




Ape2 pun... Semuanya dah selesai.. Amin...
Ya Allah semoga urusanku di dunia & akhirat dipermudahkan..
Amin..

May 29, 2012

:: Beban 1 dah lepas ::

Alhamdulillah.... ^_*
Finally!! FYP Presentation is Over!!.... 

Tiada ape yg boleh diperkatakan apabila panel xbanyak tanye...
hehehe

ALhamdulillah slide FYP yg xcntik nie panel terima juga.. hehehe


Dalam process untuk treat Batik Dye using Electrocoagulation...

Nie waktu nak amik sample air batik... so, cuba2 tuk belajar.. hahaha

Tapi yang pasni... nie baru BEBAN 1... tunggu yer BEBAN pe lak pasnie... hehhe

May 27, 2012

:: 3D2N at Kenyir Lake ::

Percutian selama 3H2M dia dalam rumah bot di tasik kenyir memang satu pengalaman yg sukar nk dilupuskan..
Best sangat2.. Tujuan p sana coz family belah papa nie semuanya giler memancing.
SO.. masing2 bukan men lagi bawa joran banyak giler termasuklah abg aku dlm 5 btng joran sorang.. Penuh dlm bonet kereta joran dia.
Dalam 5 family jugak lah pergi.. itu pun dah penuh 1 bot.. cmner lah kalau semua family belah papa pg mesti kena sewa dlm 5 buah rumah bot... hahhaa

First tue mcm xcaya jer nk tdo dlm rumah bot tue.. rupanya mmg itulah penginapan kami semua.
Bila tido berayun jer kiri kanan kiri kanan.. al-maklumlah tido atas air.. hehhe
Syok!

Oklah... jom layan pic kami disana...
+
+





 


  

Rumah bot-->> penginapan kami selama 3ari 2 malam....

 Nie xsampai half pun dah best! Lau semua p Lagi best..oooo lagi best!
hehehee

Rate about 3d2n rm1000 jer... 

May 9, 2012

:: Kerumitan dalam kesengsaraaN ::


Kerumitan yang agak menjengkelkan sehingga membuat aku hilang mood untuk setiap perbicaraan...

Kejamkah aku?

sedarkan ia dengan sikapnya yang xpernah berubah dalam mengambil kesempatan di sebalik kesenangan orang lain?

Sedarkah ia bahawa sikapnye amat mengjengkelkan sehingga membuatkan segelintir masyarakat disini mempunyai rasa yg sama dengan aku?

Memendam rasa yang sama dengan setiap perbuatannya yang SUKA -----

Moga dia mendapat pembalasan yg setimpal atas perbuatannya.
Mungkin dia xmerasa bagaimana perasaan aku ketika itu tetapi percayalah... kau akan merasa bagaimana aku atau masyarakat2 disini merasa perkara yg SELALU kau lakukan..

Jadi... Jangan sampai seseorang memendam rasa terkilan juga kau yang akan kesepian sampai hilang masyarakat disekeliling kau waktu KAU benar2 susah.

-Setiap relationshiP memerlukan GiVE & TAKE.. if tiada... itu dipanggil relationshiT!!-

GUD NITEXX peeps

May 7, 2012

:: Motif Band - Tuhan Jagakan Dia with lirik ::

Credits to sum1 coz give me this song... Thanks abg.... 
Lirik ini terlalu2 amat bermakna..
Pagi2 dah buat sayang nangis plus terharu gtu... (^_*)


Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku ’kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

May 6, 2012

:: Weekend with love.love.love ::



Terima kasih coz temani saya weekend nie.. Terima kasih juga temani saya tgk movie midnite cerita Marvel's The Avengers...

Syok sgt even awk byk kali terrrrtiDo.. heheee
+
+
p/s : ‎"Tuhan, tolong jagakan dia untukku supaya cintanya agar selalu penuh untukku hingga nafas yg TERRRakhir..."  at River Cruise Taman Esplanade, Kuantan.

May 2, 2012

:: One Months To Go ::

One Months To Go.................

Yeah... Lagi sebulan genap 5 tahun aku berkape..

Pe erk suprise nk bagi kt dia & yg dia akan bagi kat aku nanti..

Hahaa

ish! Jangan mengharap.. t ku kecewa!
hehee

-Cintai aku dengan seadanya-

Apr 9, 2012

:: 3 TEMUJANJI ::

Yeahh...
Minggu nie aku layan 2 movie
First Jangan pndang2
second 3 temujanji

Tapi kali ni nak cakap pasal 3 Temujanji!
Citenye Melibatkan pelakon Yana Samsudin dan Pierre Andre
Lakonan diaorng memang MANTAP & BERKESAN di hati aku
Jalan cerita slow but romantik komedi gtu
Setiap flow cerita dia adalah susunan yg terbaik aku pernah tgk untuk movie melayulah

Untuk 3 temujanji yg si Yana nie buat untuk semua lelaki yg baru dia kenali adalah terbaik coz 
Bila pierre buat 3 temujanji tersebut semuanye sangat2 bermakna
dan terbaik

First Temujanji tue dia bawa ke show pakaian pengantin
Second temujanji dia bawa Funfair

Last temujanji pierre ajar yana bawa BMW dia
Kelakar giler rasa bila pierre membebel coz yana nie bawa laju keta


Sweet.. waktu nie pierre bawa Yana jumpa family dia (^_^)
Family dia sporting+ happening giler....
 

Ade 1 Temujanji tpi xdikira temujanji coz melebihi 2 orang
Part pierre bawa Yana ke umah family dia smbut besday Tok Wan dia

Kelakar giler sbb semua family mukhsin aka pierre pandang dan fokus pada Riana aka Yana sorang sambil semua jari family dorang bergerak serentak sama...
Haha

LAstly.... sedih giler part akhir diaorng
Air mata aku nk xnak jer jatuh waktu tue.. tpi bergenang jugak rr
Part sedih bila pierre andre tinggalkan yana di PICC untuk 3 temujanji yang terakhir tue
sweet tpi sedih

Lastly... haruslah diaorng bersama semula
kankan
Yang paling penting aku bagi 9.8/10
Terbaik!!

'Cintaku umpama puzzle,kepingan terakhir itu adalah untukmu'