Dec 19, 2011

:: Hepy Besday Farin! ::

-19 december 1987-
Jam menunjukkan 9.15pm!
seorang ibu yang xdanxdan nak beranak!
huhu
Pn. Norizam menceritakan detik2 ketika dia mengandungkan dan memberanakkan ( betul ke ayat aku ni) baby chomell nie.. doktor scan and cakap baby yg Pn.Norizam kandungkan tue adalah baby BOY!
So.. gembiralah abg baby tue yg ketika tue berusia 3 tahun dan dia cakap 
'mama, lan dapat adik laki.. yeahhhh'...
ayah nye pun senyum coz leh lah temankan anak lelaki dia main bola!
hikhik

Tempat : HTAA
Jam 9.30pm
B4 baby tue nak dilahirkan... pn.Norizam nie xdandan nak beranak masa tue dah ade dekat lift Hospital Besar Kuantan,Pahang..
Sampai doktor cina cakap... "eh! nanti dulu PUAN... jangan beranak lagi... I kena sambut baby lain dulu..."
Then.. Pn.Norizam cakap xtahan dah nak kuar... Doktor cina tue wat bodo jer..
after that...
bila doktor tue nak pergi tinggalkan puan norizam tue sorang2 kat tepi dinding labour room... terus terdengar baby nangis! apa lagi.. terkejut doktor tengok Puan norizam dah pun lahirkan seorng baby yg debab pada jam 9.35pm..
doktor terus cakap 'aiiyooo.... ini baby xsempat2 mahu keluar'...
hahhahaaa
Then.. Doktor cakap kat raja osman.. taniah kamo... dapat anak perempuan..
sian azlan aka abg baby girl tue yg teringin kan adik lelaki..

Maka.. terlahirlah baby chomell yg gemok gedempol seberat 3.5KG yg diberi nama
'Raja Nurshafarin binti Raja Osman'
hehehee

Sekian.. terima kasih...
Itulah saya! Mama cakap.. masa saya 4 bulan sayalah baby paling gemok dan xlarat nak bawa jalan... 
hikhik
Apalah mama nie... sekarang saya dah xgemok! cuma sedang2 saja..
oklah
Gud Nitex...

Dec 17, 2011

:: Hujan....temani aku di saat kau pergi .....::

~✿..Rintik hujan akhirnya kunjung tiba..di saat diri tidak lagi berdaya menahan rasa, ku bebaskan perasaan itu PERGI..dalam kita melangkah, terkadang diuji dengan ujian yang terasa berat sehingga kita terduduk dan menangis..peritnya terasa namun, ketahuilah dan RENUNGILAH kembali ke dalam diri kerana mungkin airmata yang mengalir ketika itu hadir kerana Allah mahu kita MENJAHIT kembali stanza IMAN yang kian terkoyak lantaran ada langkah-langkah yang TERSASAR dari KEIKHLASAN..✿~


I love walking in the rain because no one know that i am crying ... ♥

Dec 16, 2011

:: GooD Nitex my Love ::

strawberrytelle:

Good night my love ♥
I Love You Dear. <3

Wonderful Air!
Beautiful Moon!
Shining Stars!
Excellent Dream!
Day all are Waiting in ur Door with me to say Good Night... Sweet Dreams...

Good night my love ♥
I Love You Dear. <3

Dec 12, 2011

:: Hati ..... ::


Hati kadang terasa semakin jauh dalam mengenal erti ketenangan.. 
Hati kadang merasa meronta untuk merasakan begitu indahnya berteman.. 
Dan hati selalu saja jauh untuk dipahami.. 
Kerana hati ini selalu saja sunyi dan sepi yang panjang berteman suram luka yang dalam...
+
+
Alihkan matamu ke arah laut,
airnya cantik membiru dan penuh ketenangan,
tapi hanya ALLAH sahaja yang tahu rahsia didalamnya...

Begitulah dengan kehidupan manusia,
riang ketawa tapi hanya ALLAH 
yang tahu rahsia kehidupannya...

Jika kau kecewa,
pandanglah ke sungai,
airnya mengalir biarpun
berjuta batu menghalang...

Jika kau sedih,
pandanglah ke langit,
kau akan sedar bahawa
ALLAH sentiasa bersamamu.....

~Tabahlah wahai hati.....~

Dec 8, 2011

:: Mr.Right ::

Rindukan kamo banyak2...

Rindukan kamo sanGat2..

Tiba2 arinie p luah kat Ain..
'Ain.. aku rindu kat LAH rr..'
Leh lak dia gelak!

Ok.. Fine.. dia gelak sebab dia cakap dah lama dia xdgr aku cakap 'Rindu kat Lah'..
Yelah.. sebab selama nie rindu kat orang lain.
ngengeee

Tapi. hati nie still setia pada Mr.Lah..my Mr.riGht.. ^_^

MooD : Rindu

 ♥
Jangan Mencintai Seseorang Setinggi Langit Kerana Langit Boleh Runtuh..
Jangan Mencintai Seseorang Sedalam Lautan Kerana Lautan Boleh Surut..
Jangan Mencintai Seseorang Sebesar Dunia Kerana Dunia Boleh Hancur…
Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung Kuku,Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, 
Ia Akan Selalu Tumbuh..

Dec 7, 2011

:: Berlajarlah tentang satu perkara ::

Satu perkara sy belajar dalam HIDUP,
bahwa hidup ini perlu di 'TERUSKAN'

Satu perkara sy berlajar dari CINTA,
bahwa cinta tidak kekal dan BERTAHAN

Satu perkara sy berlajar dri sifat MANUSIA
bahwa manusia selalu 'CEPAT BERUBAH' & 'CEPAT MELUPAKAN'

:: Teman.... dengarlah........ ::

Wahai teman..

Janganlah kamu melukakan hatinya setelah kamu memberi banyak 
PENGHARAPAN kepada si dia. Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah 
kamu MENJAGA hatinya. Janganlah sesekali kamu meninggalkannya 
begitu saja.. 

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin 
TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu.."


Dec 6, 2011

:: Demam ::

Demam

xtahu demam aper..

demam rindu ker?

demam benci?

urmm..

ishh kena tabahkan ati coz arini ari ke2 aku pose sempena 10 muharram iaitu ari asyura.

setelah seminggu duk kat umah & poteng kelas berturut2! perghh!

Rasa hebat!

hahaa

Arinie xleh marah2..

T kurang pahala..

Xleh gaduh2 ngn siDia juga.. Coz siDia juga berpuase.. ^_^

Sayang KAMO ketat2 Mr.LAh!