Nov 27, 2011

:: ................................ ::







:: Disebalik 1001 gambar kat atas cukuplah buat sum1 paham aper yg tersirat.. ::
GooD Nitex awak!


Nov 26, 2011

:: Hanya Ingin Kau Tahu ::


Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku 

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

Nov 25, 2011

:: Hatiku Bukan MilikMu ::


Awak.. Fahamilah.. kadang2 Hati ini merintih terkunci mulut membisu kerana Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya.. Liku ranjau ku tempuh dalam mencari jawapan dan Di sudut kecil hatiku sering berkata mengertilah Apa yang terjadi ada hikmah sebaliknya...^_^

DAn, terkadang kita harus RELA melepaskan yang telah kita miliki... demi mmberi ruang kepadanya untuk mndapatkan yang lebih terbaik dari diri ini kerana betapa saya sedari akan kekurangan saya. 

Kekadang saya paham yang cinta adalah sesuatu yang sukar untuk ditafsirkan. Ia datang tanpa di undang. Bila hati dah mula sayang kat awak memang sukar untuk melepaskan awak. Ia juga tidak boleh di paksa-paksa kerana pasti memakan diri saya. Alangkah bahagianya hidup ini jika cinta hadir kena pada tempatnya.. kan awak!

Kan best lau idup ni xbertepuk sebelah tangan, tak perlu mengikut kehendak orang lain. Dan segala-galanya ditentukan oleh gerak hati sendiri... saya akan ikut gerak hati saya!
Akan buat per saya nak buat!
DAn,memang mudah hidup ini jika ia mengikut kehendak kita.. btul x?
Namun takdir ALLAH tiada siapa yang mampu meneka kan sayang!

saya juga akan sokmo!sentiasa engt yang
‎" Cinta seringkali akan lari bila kita mencari, tetapi cinta jua seringkali dibiarkan pergi bila ia menghampiri "

DAn, carilah seseorang yang membuatkan kamo tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati kamo tersenyum.!

Maka itu! Lebih baik kita mencintai orang yang mencintai kita..daripada kita mencintai orang yang tak ada tindak balas & rasa sangat tak dihargai(~_~)

Dan, saya akan engat utk kahwini orang yang lebih mencintai diri saya daripada saya mencintai diri orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang saya cintai tapi tidak menyintai diri saya kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain...

"Jika seseorang itu hadir dalam hidup kita dan jadi sebahagian dari hidup kita.... Tapi ada sebab-sebab yang tertentu dia terpaksa pergi....jangan terlalu sedih, terimalah kenyataan itu sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kita... jadi kita kena redha dengan ketentuan ALLAH.."

"Nilai sebuah rasa bukan hanya sekadar memiliki jasadnya, tetapi nilai itu lebih berharga andai dapat memenangi hatinya dengan penuh keikhlasan....."

Jadilah Cahaya walaupun tak tersentuh, tapi selalu menerangi. Jadilah angin sepoi2 walaupun tak berwujud, tapi selalu memberi kesejukkan. Jadilah TEMAN saya walaupun tak bersama menjalani hari, tapi selalu memberi kehangatan di hati...
~xsusahPun~

‎"... Jika Awak Rasa Awak Adalah LELAKI Yang Malang Mengenali GIRL Seperti Saya... Saya Minta Pergilah Sejauh Mana Awak Mahu... Dan Awak Kene Tahu Juga, Bahawa Saya Juga Adalah GIRL Yang Malang Kerana Terpaksa Melepaskan Awak Pergi Begitu Sahaja..."


KAMO!
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"
--------------------------------------------------

Nov 24, 2011

:: (T_T) ::

Why Do you Smile?
.
.
.
.
.
.
. Is it because you're happy?

or

.
.
.
.
.
.
.
.
.Is it because you're in so much pain that you choose to hide it?


-->> Perlu ker awak pergi tinggalKan Saya! Awk..tahu x betapa sakitnya hati saya! Awak tahu x saya juga rasa serba salah! Awak tahu x saya perlukan awk ?
tapi....... rupanya awk dah lama hilang dari idup saya saat tangan saya perlukan sesuatu utk saya capai.. THANKS!

Nov 17, 2011

:: I don't need someone.... ::


I don't need someone who thinks I'm perfect.. cause I'm not. 
I need someone who knows I'll make mistakes and still love me for it..

"When You Truly Care For Someone...
Once You Have It,
Dont' Ever Let Go"

Don't cry because they left. Smile because they gave u an opportunity to find someone BETTER...

Nov 13, 2011

:: sTOp WaitiNG ::

Seandainya penantian mu itu berakhir dgn kegelapan jangan pernah bersedih .. 
harapan still ada seandainya nafas masih bernyawa... 
bangun lah dan bangkit dari kegelapan itu ..yakinlah ! 
cahaya itu ada dimana2 .. jika manusia yg kamu cari maka hilanglah cinta itu .. 
tp jika Dia yang kamu cari cinta itu akan ada hingga ke akhirnya ... 
tanpa di duga cinta manusia juga akan hadir perlahan2 menusuk keseluruh hati mu hgga kamu lupa penantian yg suatu ketika dahulu memberi kegelapan ... 
kini ia bercahaya dengan sejuta makna ~ yakinlah ..selagi harapan itu masih ada jgn pernah berputus asa ... 
biar lah penantian itu suatu penyiksaan ~cuma jangan terus tersiksa dgn keadaan yg sebenarnya tidak rumit !

Nov 7, 2011

:: Raya Haji & Besday Adik ::

06/11/2011: HAri Raya Haji juga jatuh kepada besday syakirah.
Mengepykan diri even diri ini tidaklah epy pun
tpi sedikit tersenyum apabila sidia datang dri Kuantan pada sebelah petang..
Sedikit picture segala aktiviti dirumah saya.
Jom tengok! 


Gambar di atas aktiviti kaum perempuan di stor memotong sayur dan next picture kaum lelaki memotong/melapah daging.
Tahlil di rumah saya after isyak..


10.45 pm : terkejut+terharu coz budak nie xsangka saya ade belikan kek
credits to Mr.Lover coz sebab dia lah kek nie ada.
Puas cari area rompin semua kedai tutup.
huhuuuu




yeah.. Karok time! enjoy the moment..
xoxo

Nov 5, 2011

:: Selamat Hari Raya Qurban ::


Tersalah Kata Ku Ucap Sorry,
Tersalah Laki Jangan Dimaki,
Hendakku Ucap Salam Aidilfitri,
Rupa-rupanya Dah Raya Haji !!

ISNIN cari SELASA,
nak tanya nampak tak RABU,
agar ingatkan KHAMIS beritahu,
JUMAAT supaya tak lupa,
mesej kat SABTU
yang AHAD dah raya!!!

SALAM AIDILADHA SEMUA!!