May 26, 2011

:: Haruskah ::

Past is past.
Tapi, harus ker pertemuan itu berlaku lagi.
Cukuplah hanye sekali.
Bukan berkali-kali.
Xmahu ada hati yang terluka.
kau hanye insan yg pentingkan diri sendiri.
Mahukan pertemuan utk kali ke2.
Utk aper lagi?
sedangkan kisah kite sudah pown menjadi abu.
itupun abu yg telah bertebangan entah ke mana.
xmungkin sayangmu ini meresap di dalam hati ku.
xmungkin!
kerna hati ini telah kau lukai.
dan hati ini juga telah dimiliki.
cukuplah.
-----------------------------------------------------------------------------

May 23, 2011

:: Terhenti Di Sini - Asfan ::

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

May 22, 2011

:: Pizza Hut ::

Nymmy! Nyummy!
Makan makan with kak citi
ehehee
sangat2 berbaloi
dap2
lama xmakan pizza
 
 
 +
+
Shopping! kerongsang tudung.. ngeee

May 20, 2011

:: Hey! A Bee Stung Me! ::

Tebuan nielah yg bite aku ari rabu malam.
Sakit giler.
Aduss..
Nyaris 2 kali nk xcident coz thn sakit.
dahlah kena kt tgn.

Ari khamis dah ler kejer.
adus..
kecoh tk pasdec aku kena gigit tebuan.
xsangka lak leh kecoh ginie.
terpaksa lah g tmpat yg paling aku benci iaitu KLINIK.
kan dh kena injection
balik opis leh lak tertido kt meja opis. haha
coz kesannye kuat giler.
ngntok.

pastu en.hairul nizam suh aku balik.
then aku minx kebenaran en. azahar (PM).
Then dia pon bgi aku balik
pastu. aku menyusahkan orng iaitu en.aizat terpaksa hntr aku pulang bersama ely.
sori yer semua.

Dan utk ari nie (Friday) aku cuti coz kesan dari injection tue buat aku xlarat & demam.
pergghh... penangan tebuan. 
gerammnye aku!

tengok tangan aku nie ko gigit!
nie malam yg pas kena gigit.
esoknye lagi besar..
separuh jari & tapak tgn besar & merah.
PADAT!
ahahaa... belakang tapak tgn pun besar.
xleh nk buat aper2! sakit!!

May 16, 2011

:: 1st day Praktikal ::

16/5/2011
jam 8:15 am daftar diri sebagai student praktikal di Pasdec Putra
Pegawai2 & staff di sini okay.
Dengan berbaju kurung purple+coklat+pink melangkah ayu menuju ke site.
wah!
ahahaaa

utk first day saya melawat site di tanjung Lumpur & Pasdec damansara.
Btw semuanye berjalan lancar.
Cuma perjalanan pergi & balik kerja jalan jem.

Yang kelakar orng cakap aku dh kwin coz En.wan dgr dri Tok4 anak air cakap
Girl nie dh kwin.
ahahaa
xleh kacau.
ahahaa

I'm single but available
ehee
dush..dush..dush..
Yessza.. esok cuti sempena wesak day
but kena hntr yoh pergi kejer coz dia xsmpai nk drive keta aku ke Site.

Oklah.. Nitex
mata dah berpinar minx di tutup 

May 15, 2011

:: Lu langsai Lu Mati ::

Tonton wayang cite KONGSI
boleh lah.
jalan cerita yg menarik tpi membosankan pon ade.
sye bgi 8/10
huhuuu

Dah hbs cuti seminggu aku, Now masa utk berpraktikal
Tadi p kampung baru survey tempat L.i utk Yoh kat rancang delima sdn bhd.
Tempat aku xyah survey coz dh thu lama dah.
aku dpat kt pasdec putra kt Tanjung Lumpur.
Tadi gak usha time bas sihat pukul brp coz Yoh nek bas.

Balik umah terus kemas2 brang lagi & paku dinding buat ampaian.
hahahaa
penat giler vavy!
huhu

Hope esok berjalan lancar!
takutnye nk start Li.


May 11, 2011

:: Bercuti ::

Start ari sabtu smpai isnin.
sya ilang p mana?
p jalan2 makan angin!
perghh!
sangat2 puas!

7/05/2011
Pukul 4 gerak p ICT shah alam
Malam naik genting
 +
+
8/5/2011
check in Apartment ria
pastu p main snow world
+
+
9/5/2011
p shopping kt mid valley pastu ops! terjumpa Black mentor!
Then, malam tu p Shah alam lagi p msuk snow walk coz xpuas p main kt snow world.
Yang best nye snow walk coz leh amik gmbar guna camera sendiri. 
So, leh snap byk mana kite nak.
Puas berbaloi baloi.

 
 

Malam tue jugak gerak balik Kuantan.
Tdo kat R&R Temerloh.

10/5/2011
Smpai kuantan terus p cuci rumah saya kat kampung Tiram
coz 16/5/2011 nak masuk praktical kt Pasdec Putra

May 7, 2011

.:: East Coast SteamboaT ::.

yeah..!
activity hujung sem
semestinya berjalan2 dulu b4 hntr Mim & Yoh ke Terminal Makmur
Mim pulang ke Kelantan jam 11.30 pm
Yoh lak ker 11 pm ke Terangganu
Hope smpai dgn selamatnye~

Mana kami pergi?
kitaorng pgi makan steamboat 1 kepala rm20
makanlah byk mne pon korang mahu makan
kedai tue buka 5pm - 11pm ajer

layan
+
+

 






May 6, 2011

:: My SisTeR ::

Kenapa entry saya kali nie my sister?
sebab 2 tahun xjumpa kakak saya coz dia dok jauh giler
kat GM
GM tue aper?
GM means Gua Musang lol. hikhik
Bukan sebab per tpi transport takdek.
nie pon dtng Kuantan coz de interview.
papa yg tolong coz papa dulu Juruukur tanah under Felda.
So, Kawan papa yg interview kak nis.

So.. alhamdulillah dapat mybe kat Bukit sagu Kuantan.
Saya jumpa kakak saya sekejap jer.
memang kurus giler.
dulu b4 kahwin mak aiii besar lagi aku.
hukhuk

 Kak Nis & mama            Kak Nis ngan papa

OkLah malam nie jom follow i ke beserah nak?
steamboat mariii......

May 4, 2011

:: Petrol RON 97 naik 20 sen lagi menjadi RM2.90 ::

Giler arrghh
Minyak naik lagi..
Lagi, Lagi minyak naik.
Giler.Giler.Giler Dan sungguh giler.

Sile rujuk carta di bawah :-



So, Bermula tengah malam ini, petrol RON 97 akan dijual pada harga baru, iaitu RM2.90 seliter.
Dan, ia tak melibatkan RON 95 dan bahan api lain di negara ini.
Fyi, RON 95 kekal pada harga RM1.90 seliter.
Fya, tgh malam nie pergilah ramai2 isi minyak k.

Pasni,
G kelas or praktikal kat pasdec nanti aku xyah naik kereta dah.
Jom naik kereta kuda or lembu.
ahahaa

Nanye babe! Nie kes nanye..

May 3, 2011

:: Third paper ::

Petang tadi paper yg ke3
Paper Project Management & Construction
Start : 2.30 pm - 5.30 pm

Paper nie xdek lah susah mana.
coz 2 soklan theory 2 soklan lagi calculation
Semua wajib jawab
de yang aku bantal buat de yang betul2 buat
Hahaa

Ape nak jadi ngn anak Cek Seman nie kan.
balik je dari test kepala dah lain
Pening giler kott
huhu
penangan study last minutes
ahaha
skang tgh ready for the next paper
hadoiii
malasnye nak study
~tengek!~

May 1, 2011

:: Bangsar, KL ::

~Pink kebaya~
  
  

Majlis perkahwinan my kazen ( boy~arif ) di bangsar,KL.
akad nikah di masjid bangsar pukul 9am
after zohor rombongan pengantin lelaki dRI MASJID ke umah pengntin perempuan.
Waktu tue panas giler.
Pukul 7pm gerak balik ke Kuantan dah
after bawa mama shopping HP & handbag dia
saya & adik2 xbeli ape pon coz minggu depan nk p lagi.
ehhee

oklah
Nitex
Katil dah memanggil.
love uolls very tight..