Apr 29, 2011

:: Second Paper ::

Paper killer untuk student civil engineering.
ahahaa
Reinforcement Concrete II
U make me crazy daa~

Sedar-sedar pukul 7am paper start pukul 9am
perrhh.....
cepat2 bangun mndi & siap2..
Baru nk study cikit nk ingat step
bayang 1 soklan 3 page.
nie 4 soklan kena jawab.
giler rr.

Urm~
tpi xler rasa frust sgt jwb paper RC nie berbanding paper geotech.
Sedih giler!
urm mybe mlm tdi dpt sumber inspirasi from sum1 kott..
huhu

Apr 26, 2011

:: First Paper ::

Sedih sangat arinie
Xleh jawab
Untuk first paper iaitu Geotechnical Engineering
9am-12pm
benci.benci.benci.


Sori Pn. Ami . I have try must best but..............
Saya xmampu.
tah rr..
benci.Benci benci.
perlukan masa untuk menyendiri.
bye~

Apr 25, 2011

:: AISHITERU ( Menunggu )-by ZIVILIA BAND ::

:: Home Sick ::

Baru jer balik dari umah dah home sick.
urm..
pe kes..!
Drive dri rompin ke Kuantan.
Pukul 3 gerak.. sampai Kuantan 4.36 terus p terminal amik my bestie
mim
Pastu terus p Mega Mall shopping selendang utk dipakai p KL jumaat nie..
pastu  p east cost mall beli big apple
6.30pm tamat utk shopping
Pastu dah petang terus drift ke Lepar antr adik
THen pukul 7 lebih gerak dari lepar Ke UMP Gambang.
untuk ape...?
Untuk study lor...
Puas saya cium+gomo dak kecil nie!
Geram~
Rindu kat dia
 
Ok nitex
Masa utk study
~Byebye~

Apr 24, 2011

:: Aku vs Mama ::

Ari nie p Jalan2 ke Endau.
Shopping wit mama & adik.
Laju giler aku drive sebab dah lewat.
mama dok belakang bising jer coz dia takut.
hikhik
sampai je bridge kat Endau.
tiba2 depan tue de police roadblock
pe lagi cepat2 tarik sit belt 
aku & adik gelak2 dah sebab nk smpai..
leh lak kan time aku dia suh behenti & cek road tax
Pastu kawan dia gelak2 angguk2 pastu dia intai dalam keta sebab keta lak tinted gelap.
tgk2 mama de belakang terus dia kasi jalan.
hahaa
nak gatai yer...

 metro time

My mom!
I'm Loving u~

Habis shopping haruslah balik...
Papa dah tunggu dekat umah dengan buah durian..
so... nyummy...nyummy..

Apr 22, 2011

:: Study Week ::

Alhamdulillah, now saya selamat smpai kat umah kat rompin
pukul 7.40 pm smpai umah.
Bawa slow jer coz senggugut.
Nak suruh adik drive dia xdek lesen~

Oklah.
Ini minggu ape.?
Ini minggu 'study week'
So.. Fyi : saya kena study!
Fya : Dont bother me...respect my privacy!
Wah~
Ahahaaaa

Malam nie layan MAHARAJA lawak.
JAMBU the best & JOZAN!
Then SEPAH pastu Nabil ok rr..
eheee

Ok.
Next~
Tarikh paper final saya :
Geo :26/4, RC : 29/4, PMC : 2/5 & last  Env : 5/5
Urm.. dahlah 30/4 de kenduri kawin kat KL pastu sure heboh.
Camne nie.?? Study lagi...Sure heboh lagi...kenduri kawin lagi....
Tapi xsabar lol nak tunggu hbs paper sebab nak p jalan KL,Genting,Frazer,Bukit tinggi / Cameron Highlands with kawan2 n pakwe kawan2 & adik aku.
Eeeeee..... Giler xsabarnyee..

So.. kena study hard.
study.study.study.

Farin.. Jangan main2 okay...
Jangan asyik nak tdo..
Okay.

farin... Jangan asyik nak men facebook & blog.

Farin...
 belajar tau. Belajar.

!!Remember!!
doctor fails their job = 1 patient die
lawyer fails their job = 1 people die

Engineer fails their job = a lot disaster and many peoples die..

So... rasa menyesal x, nak jadi engineer??
hahahhaa

Apr 21, 2011

:: Kenapa student U ramai gagaL ::

Tahukah anda, setahun itu hanya terdapat 365 hari yang kita tahu sebagai tahun akademik 

Jom kita kira!

Hari Minggu
52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat.

Baki tinggal 313 hari.
Hari Cuti Umum
Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb…

Baki tinggal 283 hari.
Cuti Semester
Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, anggaplah lebih kurang 60 hari.

Baki tinggal 223.
Tidur yang paling baik adalah 8 jam sehari untuk kesihatan, jadi 120 hari digunakan untuk tidur.

Baki tinggal 103 hari.
Beribadat
Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun.

Baki tinggal 95 hari.
Bermain
Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari.

Baki hari tinggal 80.
Makan
Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari.

Baki tinggal 65 hari.
Berborak
Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi.

Baki tinggal 50 hari.
Sakit
Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira.

Baki tinggal 45 hari.
Exam
Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Bererti, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.

Baki tinggal 21 hari.
Refreshing
Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun.

Baki tinggal 16 hari.
Surfing Internet
Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isu hangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun.

Jadi baki tinggal 1 hari.
Satu hari yang tinggal tu kan HARI JADI….!!!
So! Xdek masa nak belajar.....

Apr 20, 2011

~ My wish list ~

nak yang mahal!
Belagak!
nak yg baru!
belagak!
nak yang terkini,teknologi cangggih!
belagak!

hahaa
nie angan2 ajer.
dapat or x xper..
huhu

1. Laptop Apple
 2. Hp iphone 5
 3. Nikon D 90
 4. Sandal Nike

~Hope my dream come true~
Nitex!

Apr 17, 2011

:: Kehidupan ::

Kehidupan.
Satu noktah cabaran bermula.
di sini ada bahagia.
di situ ada derita.
yang pasti stu langkah harus menuju ke jalan yg tepat.
yg bermula akan berakhir.
yang berakhir akan bermula dengan satu langkah yg pasti ia satu kejayaan.
Aku disini hanya menunggu.
menanti.
satu cita-cita& harapan
harapan yg membawa 1001 maklamat.
1001 kisah
kisah kehidupan
kehidupan yg membawa kita kejalan yg terang atau gelap
dan
jalan yang cerah aku bersyukur
tetapi
jalan yg gelap akan aku cuba terangi.
terangi dengan satu langkah kejayaan.
kejayaan yang datang dengan sendirinya.
sendiri aku melangkah menyusun onak dan duri.
manakala duri yang diciptakan dengan kecemburuan insan di sekeliling ku.
duri yng hadir tnpa diundang!
tanpa dijemput!
duri yg menusuk kalbu dengan hati hitam insan bernama manusia.
Yang pasti hadirnya diriku
untuk mereka yg tahu menghargai ku.
bukan membunuhku.
bukan mencelaku.
bukan mencaciku.
kerana kau juga manusia yg sama dengan ditiup roh dari perut ibumu
aku insan biasa yang mempunyai masa lampau.
juga masa depan, juga maruah.
Dan tidak ada insan tidak sempurna tidak mempunyai masa depan.
kerana bagiku
hanya Allah disampingku.
hanya Dia yang tahu.
mengertilah.
kamu bukan siapa2 pon di sisiku jika kau masih berpegah pada satu
iaitu
'kesempurnaan hanya utkmu'

Apr 14, 2011

:: Spanish Movie ::

Title : estudiantes de la vida

Hanya 1 jam jer kami berlakon..

ehehee

Terbaeeeeekkkkk!!

 Yang atas nie Aku & yoh
Farin = bad student
Yoh = Good student

  Yang atas nie lak Mim & Ain.
Mim = devil
Ain = angle

Banyak Kali kottt cut & action!
Pengarahnye lak raja azmi eh! Nor aisyaton.
ehehee

Minggu nie nak kena submit dah. Arinie baru sibuk nak shooting.
ahaks!
nie lah kami..
ehehhee

Apr 11, 2011

:: BiLe KemenaNgan milik aku & kengkawan ::

Alhamdulillah
Bila Project
'A Novelty- Bio-Membrane filter for drinking water purification' (BIOMEM)
memenangi
GOLD MEDAL 
di INTERNATIONAL ENGINEERING INVENTION & INNOVATION EXHIBITION 
(I-ENVEX 2011) di UniMAP.
xsia2 pagi tu pas solat subuh aku buat solat hajat
& doa mama mengiringi setiap langkah ku.
Terima kasih mama.


Dinner Time & Dewan UniMAP




Ari terakhir di Dewan 2020



Wheel-cha ciptaan student mechanical UMP yg dpat gold award
Yang menggunakan tenaga dolar & guna time men golf.
rm500 bukan milik saya itu student UMP gak.
yang saya menang Gold ajer.
Dak laki tue dak UUM
sibuk jer kan.....=) dia & the geng sokmo kacau kitaorng punye booth.
+
+
Sekalung budi utk sv kami.. DR.ZULARISAM!

Apr 7, 2011

:: Part 1 ~ INTERNATIONAL ENGINEERING INVENTION & INNOVATION EXHIBITION (i-ENVEX 2011)::

7/4/2011~ jam 10pm naik bas UMP menuju ke UNIMaP
untuk ape..
Untuk..
+
+



Sila Cari mana nama saya... 
ehehee

DoaKan saya menang ke kengkawan..
Xdapat wat balik silver medal.. wat balik gold medal pown jadilah kan.
ahahaa.
belagak syiaall anak cek seman nie.
huhu

Engat! Doakan saya ok!




FULL TENTATIVE
INTERNATIONAL ENGINEERING INVENTION & INNOVATION EXHIBITION (i-ENVEX 2011)

8 APRIL 2011
1430 – 2000 - Official Registration
1500 – 2300 - Setting up Exhibition Display
- High Tea (Provided)
- Dinner (Provided)
9 APRIL 2011
0800 - Breakfast (Provided)
0830 – 0930 - Examiner Meeting
0930 – 1300 - Examinig/Judging
1300 - Lunch (Provided)
2000 – 2300 - Welcome Dinner Reception
10 APRIL 2011
0800 - Breakfast (Provided)
0900 - 1730 - Exhibition Show
1300 - Lunch (Provided)
1500 - Closing Ceremony and Prize Giving Event
- High Tea (Provided)

Apr 5, 2011

:: Si Buntat baru saya ::

Usia dah 2 bulan.
Adik aisy baby.
Geram!
Asal jumpa saya gomo dia puas2.
pipi lak tembam.
comel!

  


nie Kakaknye.. 2 tahun

Apr 4, 2011

:: BSM ~ It's 99% Done::

BSM
99% done.
dabidabiduuuuuu

Project BSM sebuang bangunan 11 tingkat.
buat aku pening
serabai
tido xckup!

Tue cermin pada tingkat 1 hingga 11
Sebelah tue parking 4 tingkat..

Top View
 
Ade water tank & 3 lift.
one way jer bangunan aku nie. Siap ade kolam.
 
 
Yang atas nie ground flor.
 
 
Yang atas nie Cafe
 
Yang atas nie parking
 
yang atas nie first floor.
 
Yang atas nie paip air con & paip sprinkler.
 
yang atas nie level bangunan opis
 
Yang nie lak hall.

Ari rabu malam aku present.
Doakan aku ok.