Mar 31, 2011

:: Project BSM ::

Saya bz dengan project Building Services & maintenance.
Ari2 balik lambat.
Minggu lepas buat project Reinforced Concrete.
kena kira and design bangunan sekolah 4 tingkat.

Untuk project BSM.
lagi susah gile.
Kena buat model  12 tingkat capacity orang 500 pekerja.
Dari sewerage, piping, hydrant, sprinkler, ventilation & semua pasal bangunan.
mujur ade adik aku yg senibina tolong design sikit2..
huhu
terbaik.
   
Sekarang progress kerja dah 60% siap.
Ari Rabu malam 6/4/11 nak kena submit report & present project nie.
1 group 10-15 minutes ajer.
Lau dulu, masa RC setgh jam. Nek giler aku kejap.
Haha

Mahukan yg terbaek for this semester.
Amin.
Papa & mama pray for me k.
& to all of u my prenn wish me luck.
eheee
Sya juga akan engat kamo.kamo dan kamo dalam doaku.
Nitex korang.
Syang ketat2 tau.

utk yg tersayang -->> syg kamo semahu mahunye.. =)

Mar 25, 2011

:: 25 march punye cerita ::

Minggu yang bz.
bz giler2 dengan test RC II.
Pastu present RC & interview RC yg buat aku cuak gile.
Lastly.. ptng tue aku p surau baca yasin.
Alhamdulillah.
aku okay sikit.
Pastu aku baca satu doa yg buat aku tertarik.
'Doa dilindungi dengan makhluk/manusia yang jahat'.
Aku baca sebanyak 3 kali.

Malam tue aku de interview pukul 8pm start.
Perhh.. otw pergi siap sedia dah dengan ayat 4Qul.
Alhamdulillah xdek lah sangat rasa gemuruh yg melampau.
Sampai sana ape lagi mulalah bergmbr b4 present.
 Even kena hentam kaw2 ngan lecturer, kami steady ajer..
ahaha
Dah tamat utk itu, kitaorng keluar utk bergonjengan sampai jam 2 pagi..
Lepak kat tc ajer.
tenangkan fikiran dari masalah dunia.
Utk ko!
Ade Aku Kesah!
ahahaha
Yang penting Allah ade bersama aku.
Dan moga kata2 dari kamo itu Allah taala terbalik kan pergi dekat orng2 yg kamo sygi.
Amin.

Location : Teluk Cempedak kat mcd coz hujan
Time : sekitar jam 11pm - 2am.



  

  

  
Member yg ade waktu nie, Mim, Ain, YOh, Rahim, Due, Mirul, Ajim, Cip.
2am kami pulang.
yg penting epy.
Tamat.

Mar 23, 2011

:: Rindu ::

Rindu mama.
Rindu rumah.
Rindu aisy baby aka rambut kerinting.

weekend nie mau balik kampung sesudah berminggu xbalik.
weekend nie mau balik jugak.

Nanti dah xleh balik dah.
Coz 2 haribulan 4 ade presentation BSM.
pastu lak 8-10 hribln 4 pergi Perlis (UNIMAP) under UMp.
Leh ler g jalan2 n shopping.
pastu nk study utk Final lak.

aduss..
bz nye saya..
No.No.No.
Katakan tidak pada KL coz kawan2 ajak p 'snow walk' kt i-city.
mau pergi dahlah RM25 jer.
Pastu, Dahlah promosi dia sekejap jer.
huhu
Nak pergi buleh?

Sape sudi bawa saya.?


Mar 22, 2011

:: 10 PESAN RASULULLAH SAW ::

Ada sepuluh pesan Rasulullah saaw yang mengajarkan kita praktis mengusir iblis dan bala tentaranya jika menyerang kita dengan rayuan-rayuan yang menyebabkan kita terjerumus kedalam jurang kehinaan tanpa kita sadari dengan memanfaatkan titik kelemahan kita . Mari kita memperhatikan pesan-pesan kenabian tersebut yang tertuang dalam bentuk dialog antara manusia dan setan ;


1. Jika ia datang kepadamu dan berkata : "Anakmu mati". Katakan kepadanya: "Sesengguhnya mahluk hidup diciptakan untuk mati, dan penggalan dariku (putraku) akan masuk surga. Dan hal itu membuatku gembira".
2.Jika ia datang kepadamu dan berkata : "Hartamu musnah".Katakan kepadanya: "Segala puji bagi Allah Zat Yang Maha Memberi dan Mengambil, dan menggugurkan atasku kewajiban zakat".
3. Jika ia datang kepadamu dan berkata : "Orang-orang menzalimimu sedangkan kamu tidak menzalimi seorang pun".Maka, katakan kepadanya :"Siksaan akan menimpa orang-orang yang berbuat zalim dan tidak menimpa orang-orang yang berbuat kebajikan ( Mukhsinin)".
4. Dan jika ia datang kepadamu dan berkata :"Betapa banyak kebaikanmu", dengan tujuan menjerumuskan untuk bangga diri (Ujub). Maka ia katakan kepadanya :"Kejelekan-kejelekanku jauh lebih banyak dari pada kebaikanku".
5. Dan jika ia datang kepadamu dan berkata :"Alangkah banyaknya shalatmu". Maka katakan :"Kelalaianku lebih banyak dibanding shalatku".
6. Dan jika ia datang dan berkata :"Betapa banyak kamu bersedekah kepada orang-orang". Maka katakan kepadanya :"Apa yang saya terima dari Allah jauh lebih banyak dari yang saya sedekahkan".
7. Dan jika ia berkata kepadamu :"Betapa banyak orang yang menzalimimu". Maka katakan kepadanya :"Orang-orang yang kuzalimi lebih banyak".
8. Dan jika ia berkata kepadamu :"Betapa banyak amalmu". Maka katakan :"Betapa seringnya aku bermaksiat".
9. Dan jika ia datang kepadamu dan berkata :"Minumlah minum-minuman keras!" Maka katakan :"Saya tidak akan mengerjakan maksiat".
10. Dan jika ia datang kepadamu dan berkata :"Mengapa kamu tidak mencintai dunia ?" Maka katakan :"Aku tidak mencintainya dan telah banyak orang lain yang tertipu olehnya".

Mar 19, 2011

:: SibUK ::

Minggu Yang sangat2 buzy!
Nek rimas!
Pening!
SeraBut!
Nie pown still de kat kelas lagi.
Xtahulah tdo pukul berapa.
hukhuk
Ponet weih!
Pening amik subject Reinforced Concrete II nie
Lagi susah dri Reinforced Concrete I!
Berbaloi-baloi ker.?
hukhuk
ApoLah!
Civil Engineering niw kadang2 menyerabutkan!
Adusss!
Nie ker bakal engineer!
Tapi pemalas ya AMAT!

Saya kena rajin!
cHaYok! cHaYok! Farin!
nanti BOS Rahim marah!
hohohoho.
takut sehhh!!
ahahha
OkLAh!
nak sambung kejer sampai mati!
gilER rr...
Nie baru betul!
Nak buat project dah!!
byebye korang

Mar 16, 2011

:: kELAKAR XHENGAT ::

:: Fakta Fakta Menarik ::


1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.


2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.



3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya, cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.



4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka.

"Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"



5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu '*** queue' haram dimakan oleh orang Islam.



6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak

kena cabai, cuba la cakap *** kat depan orang tua-tua.



7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.


8. Si Bohsia dan Bohjan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.


9. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan. astaghfirullahalazim...


10. Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. 
Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesel L. 
Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.



11. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau2 mati esok. 


:: CARA-CARA COVER MALU ::


 1.Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

huhu
Ok! Tamat utk arinie.
Jom..
p dating..
byebye

Nowseeheart - Selawat Atasmu

Mar 15, 2011

:: Demam ::

aku susah nk sakit sebenarnye.
Aku xthu nape ngn dlm telinga aku nie
rimas rasa.
asal sakit dlm telinga mesti demam.
nak p klinik check aku tkut.
aku xsuka hospital!
xsuka!

Pergilah ko wahai fever.
Selsema pon dtng time camnie.
Minta2 jangan batuk.
arinie satu ari xp kelas.
Jam 7am yoh gerak. aku xmampu buka mata.
kelas ptng pukul 2 aku xp gak coz terlajak tdo.
Demam rindukah aku.?
OkLah.
Sori jika ade yg membaca & terasa!
My blog utk sape2 yg sudi baca.
Tapi hanya aku yg thu pe yg tersirat.
aKu xperlukan Pak nujum
huhu

Time utk sleeping beauty.
Dah makan ubat.
aku xlarat.
esok kelas pagi.
Nitex korang.

Mar 12, 2011

:: Pantai Kemasik, Ganu ::

Waktu nie kiteorng p kenduri kahwin kat Paka Terengganu.
Syok!
Bukan syok ape pun coz sempat berposing wit adik2 & bonda tersyang.

Otw Pergi jalan jem coz de Jelajah malaysia..
So, jalan jem giler!



Pantai Kemasik, Kemaman, Ganu




Pas amik gambar kitaorng balik.
epy sgt2..

Mar 11, 2011

:: aDe Rindu Pada yang tiaDa ::

Kenapalah saya engt D.
kenapa erk
Memeng saya rindu D. tapi dah xdek makna.
But, now i must to trying forget him.
must be!
OMG
plz. help me. 
Give me the strength to accept what i cannot change!
I need it.
Saya kena lupakan orng yg xengt saya dah.
Orng kata patah tumbuh hilang berganti.
huhu
Blind love is not the way to choose a spouse okay.
You shouldn't have to work hard in a relationship.
Relationships that are meant to be happen easily.
And u feel good in them.
Life must go on right.
So.. life must to enjoy!
So.. time to looking for a right person ok!
Not wrong person.
ahaks..

Sumtimes,  rasa cam nak travel.
Awak..bawak r saya. Saya nk ikut awk p Sarawak jap lagi pukul 10am!
Nak ikut..!!
Byebye awak.. 
awak?
sape awk.
jeng jeng jeng.
Mr.Lover
My right person now.
ehehe..

OkLah.. nitex u'llos 
byebye
..Nitex awak..