Dec 19, 2011

:: Hepy Besday Farin! ::

-19 december 1987-
Jam menunjukkan 9.15pm!
seorang ibu yang xdanxdan nak beranak!
huhu
Pn. Norizam menceritakan detik2 ketika dia mengandungkan dan memberanakkan ( betul ke ayat aku ni) baby chomell nie.. doktor scan and cakap baby yg Pn.Norizam kandungkan tue adalah baby BOY!
So.. gembiralah abg baby tue yg ketika tue berusia 3 tahun dan dia cakap 
'mama, lan dapat adik laki.. yeahhhh'...
ayah nye pun senyum coz leh lah temankan anak lelaki dia main bola!
hikhik

Tempat : HTAA
Jam 9.30pm
B4 baby tue nak dilahirkan... pn.Norizam nie xdandan nak beranak masa tue dah ade dekat lift Hospital Besar Kuantan,Pahang..
Sampai doktor cina cakap... "eh! nanti dulu PUAN... jangan beranak lagi... I kena sambut baby lain dulu..."
Then.. Pn.Norizam cakap xtahan dah nak kuar... Doktor cina tue wat bodo jer..
after that...
bila doktor tue nak pergi tinggalkan puan norizam tue sorang2 kat tepi dinding labour room... terus terdengar baby nangis! apa lagi.. terkejut doktor tengok Puan norizam dah pun lahirkan seorng baby yg debab pada jam 9.35pm..
doktor terus cakap 'aiiyooo.... ini baby xsempat2 mahu keluar'...
hahhahaaa
Then.. Doktor cakap kat raja osman.. taniah kamo... dapat anak perempuan..
sian azlan aka abg baby girl tue yg teringin kan adik lelaki..

Maka.. terlahirlah baby chomell yg gemok gedempol seberat 3.5KG yg diberi nama
'Raja Nurshafarin binti Raja Osman'
hehehee

Sekian.. terima kasih...
Itulah saya! Mama cakap.. masa saya 4 bulan sayalah baby paling gemok dan xlarat nak bawa jalan... 
hikhik
Apalah mama nie... sekarang saya dah xgemok! cuma sedang2 saja..
oklah
Gud Nitex...

Dec 17, 2011

:: Hujan....temani aku di saat kau pergi .....::

~✿..Rintik hujan akhirnya kunjung tiba..di saat diri tidak lagi berdaya menahan rasa, ku bebaskan perasaan itu PERGI..dalam kita melangkah, terkadang diuji dengan ujian yang terasa berat sehingga kita terduduk dan menangis..peritnya terasa namun, ketahuilah dan RENUNGILAH kembali ke dalam diri kerana mungkin airmata yang mengalir ketika itu hadir kerana Allah mahu kita MENJAHIT kembali stanza IMAN yang kian terkoyak lantaran ada langkah-langkah yang TERSASAR dari KEIKHLASAN..✿~


I love walking in the rain because no one know that i am crying ... ♥

Dec 16, 2011

:: GooD Nitex my Love ::

strawberrytelle:

Good night my love ♥
I Love You Dear. <3

Wonderful Air!
Beautiful Moon!
Shining Stars!
Excellent Dream!
Day all are Waiting in ur Door with me to say Good Night... Sweet Dreams...

Good night my love ♥
I Love You Dear. <3

Dec 12, 2011

:: Hati ..... ::


Hati kadang terasa semakin jauh dalam mengenal erti ketenangan.. 
Hati kadang merasa meronta untuk merasakan begitu indahnya berteman.. 
Dan hati selalu saja jauh untuk dipahami.. 
Kerana hati ini selalu saja sunyi dan sepi yang panjang berteman suram luka yang dalam...
+
+
Alihkan matamu ke arah laut,
airnya cantik membiru dan penuh ketenangan,
tapi hanya ALLAH sahaja yang tahu rahsia didalamnya...

Begitulah dengan kehidupan manusia,
riang ketawa tapi hanya ALLAH 
yang tahu rahsia kehidupannya...

Jika kau kecewa,
pandanglah ke sungai,
airnya mengalir biarpun
berjuta batu menghalang...

Jika kau sedih,
pandanglah ke langit,
kau akan sedar bahawa
ALLAH sentiasa bersamamu.....

~Tabahlah wahai hati.....~

Dec 8, 2011

:: Mr.Right ::

Rindukan kamo banyak2...

Rindukan kamo sanGat2..

Tiba2 arinie p luah kat Ain..
'Ain.. aku rindu kat LAH rr..'
Leh lak dia gelak!

Ok.. Fine.. dia gelak sebab dia cakap dah lama dia xdgr aku cakap 'Rindu kat Lah'..
Yelah.. sebab selama nie rindu kat orang lain.
ngengeee

Tapi. hati nie still setia pada Mr.Lah..my Mr.riGht.. ^_^

MooD : Rindu

 ♥
Jangan Mencintai Seseorang Setinggi Langit Kerana Langit Boleh Runtuh..
Jangan Mencintai Seseorang Sedalam Lautan Kerana Lautan Boleh Surut..
Jangan Mencintai Seseorang Sebesar Dunia Kerana Dunia Boleh Hancur…
Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung Kuku,Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, 
Ia Akan Selalu Tumbuh..

Dec 7, 2011

:: Berlajarlah tentang satu perkara ::

Satu perkara sy belajar dalam HIDUP,
bahwa hidup ini perlu di 'TERUSKAN'

Satu perkara sy berlajar dari CINTA,
bahwa cinta tidak kekal dan BERTAHAN

Satu perkara sy berlajar dri sifat MANUSIA
bahwa manusia selalu 'CEPAT BERUBAH' & 'CEPAT MELUPAKAN'

:: Teman.... dengarlah........ ::

Wahai teman..

Janganlah kamu melukakan hatinya setelah kamu memberi banyak 
PENGHARAPAN kepada si dia. Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah 
kamu MENJAGA hatinya. Janganlah sesekali kamu meninggalkannya 
begitu saja.. 

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin 
TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu.."


Dec 6, 2011

:: Demam ::

Demam

xtahu demam aper..

demam rindu ker?

demam benci?

urmm..

ishh kena tabahkan ati coz arini ari ke2 aku pose sempena 10 muharram iaitu ari asyura.

setelah seminggu duk kat umah & poteng kelas berturut2! perghh!

Rasa hebat!

hahaa

Arinie xleh marah2..

T kurang pahala..

Xleh gaduh2 ngn siDia juga.. Coz siDia juga berpuase.. ^_^

Sayang KAMO ketat2 Mr.LAh!

Nov 27, 2011

:: ................................ ::







:: Disebalik 1001 gambar kat atas cukuplah buat sum1 paham aper yg tersirat.. ::
GooD Nitex awak!


Nov 26, 2011

:: Hanya Ingin Kau Tahu ::


Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku 

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

Nov 25, 2011

:: Hatiku Bukan MilikMu ::


Awak.. Fahamilah.. kadang2 Hati ini merintih terkunci mulut membisu kerana Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya.. Liku ranjau ku tempuh dalam mencari jawapan dan Di sudut kecil hatiku sering berkata mengertilah Apa yang terjadi ada hikmah sebaliknya...^_^

DAn, terkadang kita harus RELA melepaskan yang telah kita miliki... demi mmberi ruang kepadanya untuk mndapatkan yang lebih terbaik dari diri ini kerana betapa saya sedari akan kekurangan saya. 

Kekadang saya paham yang cinta adalah sesuatu yang sukar untuk ditafsirkan. Ia datang tanpa di undang. Bila hati dah mula sayang kat awak memang sukar untuk melepaskan awak. Ia juga tidak boleh di paksa-paksa kerana pasti memakan diri saya. Alangkah bahagianya hidup ini jika cinta hadir kena pada tempatnya.. kan awak!

Kan best lau idup ni xbertepuk sebelah tangan, tak perlu mengikut kehendak orang lain. Dan segala-galanya ditentukan oleh gerak hati sendiri... saya akan ikut gerak hati saya!
Akan buat per saya nak buat!
DAn,memang mudah hidup ini jika ia mengikut kehendak kita.. btul x?
Namun takdir ALLAH tiada siapa yang mampu meneka kan sayang!

saya juga akan sokmo!sentiasa engt yang
‎" Cinta seringkali akan lari bila kita mencari, tetapi cinta jua seringkali dibiarkan pergi bila ia menghampiri "

DAn, carilah seseorang yang membuatkan kamo tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati kamo tersenyum.!

Maka itu! Lebih baik kita mencintai orang yang mencintai kita..daripada kita mencintai orang yang tak ada tindak balas & rasa sangat tak dihargai(~_~)

Dan, saya akan engat utk kahwini orang yang lebih mencintai diri saya daripada saya mencintai diri orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang saya cintai tapi tidak menyintai diri saya kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain...

"Jika seseorang itu hadir dalam hidup kita dan jadi sebahagian dari hidup kita.... Tapi ada sebab-sebab yang tertentu dia terpaksa pergi....jangan terlalu sedih, terimalah kenyataan itu sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kita... jadi kita kena redha dengan ketentuan ALLAH.."

"Nilai sebuah rasa bukan hanya sekadar memiliki jasadnya, tetapi nilai itu lebih berharga andai dapat memenangi hatinya dengan penuh keikhlasan....."

Jadilah Cahaya walaupun tak tersentuh, tapi selalu menerangi. Jadilah angin sepoi2 walaupun tak berwujud, tapi selalu memberi kesejukkan. Jadilah TEMAN saya walaupun tak bersama menjalani hari, tapi selalu memberi kehangatan di hati...
~xsusahPun~

‎"... Jika Awak Rasa Awak Adalah LELAKI Yang Malang Mengenali GIRL Seperti Saya... Saya Minta Pergilah Sejauh Mana Awak Mahu... Dan Awak Kene Tahu Juga, Bahawa Saya Juga Adalah GIRL Yang Malang Kerana Terpaksa Melepaskan Awak Pergi Begitu Sahaja..."


KAMO!
I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
"Don't forget me," I begged
"I'll remember," you said
"Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead"
--------------------------------------------------

Nov 24, 2011

:: (T_T) ::

Why Do you Smile?
.
.
.
.
.
.
. Is it because you're happy?

or

.
.
.
.
.
.
.
.
.Is it because you're in so much pain that you choose to hide it?


-->> Perlu ker awak pergi tinggalKan Saya! Awk..tahu x betapa sakitnya hati saya! Awak tahu x saya juga rasa serba salah! Awak tahu x saya perlukan awk ?
tapi....... rupanya awk dah lama hilang dari idup saya saat tangan saya perlukan sesuatu utk saya capai.. THANKS!

Nov 17, 2011

:: I don't need someone.... ::


I don't need someone who thinks I'm perfect.. cause I'm not. 
I need someone who knows I'll make mistakes and still love me for it..

"When You Truly Care For Someone...
Once You Have It,
Dont' Ever Let Go"

Don't cry because they left. Smile because they gave u an opportunity to find someone BETTER...

Nov 13, 2011

:: sTOp WaitiNG ::

Seandainya penantian mu itu berakhir dgn kegelapan jangan pernah bersedih .. 
harapan still ada seandainya nafas masih bernyawa... 
bangun lah dan bangkit dari kegelapan itu ..yakinlah ! 
cahaya itu ada dimana2 .. jika manusia yg kamu cari maka hilanglah cinta itu .. 
tp jika Dia yang kamu cari cinta itu akan ada hingga ke akhirnya ... 
tanpa di duga cinta manusia juga akan hadir perlahan2 menusuk keseluruh hati mu hgga kamu lupa penantian yg suatu ketika dahulu memberi kegelapan ... 
kini ia bercahaya dengan sejuta makna ~ yakinlah ..selagi harapan itu masih ada jgn pernah berputus asa ... 
biar lah penantian itu suatu penyiksaan ~cuma jangan terus tersiksa dgn keadaan yg sebenarnya tidak rumit !

Nov 7, 2011

:: Raya Haji & Besday Adik ::

06/11/2011: HAri Raya Haji juga jatuh kepada besday syakirah.
Mengepykan diri even diri ini tidaklah epy pun
tpi sedikit tersenyum apabila sidia datang dri Kuantan pada sebelah petang..
Sedikit picture segala aktiviti dirumah saya.
Jom tengok! 


Gambar di atas aktiviti kaum perempuan di stor memotong sayur dan next picture kaum lelaki memotong/melapah daging.
Tahlil di rumah saya after isyak..


10.45 pm : terkejut+terharu coz budak nie xsangka saya ade belikan kek
credits to Mr.Lover coz sebab dia lah kek nie ada.
Puas cari area rompin semua kedai tutup.
huhuuuu




yeah.. Karok time! enjoy the moment..
xoxo

Nov 5, 2011

:: Selamat Hari Raya Qurban ::


Tersalah Kata Ku Ucap Sorry,
Tersalah Laki Jangan Dimaki,
Hendakku Ucap Salam Aidilfitri,
Rupa-rupanya Dah Raya Haji !!

ISNIN cari SELASA,
nak tanya nampak tak RABU,
agar ingatkan KHAMIS beritahu,
JUMAAT supaya tak lupa,
mesej kat SABTU
yang AHAD dah raya!!!

SALAM AIDILADHA SEMUA!!


Oct 30, 2011

:: Hilangnye PERMATA ::

Jika kita bnar2 sygkn ssorang
Maka biarkan org itu pergi dgn kbhagiannya.

Saya sentiasa DOAkan kebahagian awak..
Doa saya mengiringi setiap perjalanan awk nanti.
Moga BAHAGIA disamping Si Dia tercinta.
saya lepaskan awk pergi dengan hati yg telah terluka.
Saya perlu belajar awk. Belajar untuk idup tanpa awk.
Biarlah saya simpan sayang nie di hati.
saya akan hidup dengan kenangan2 kite.
Thanks coz hadir dalam hidup saya walaupun hanya sekejap.. saya hargai.
Kehadiran awk mengajar saya erti 'hargai'.
Yea! saya akan lebih hargai..
Saya akan belajar untuk berkeras hati dengan sesiapa yg lukakan hati saya.
walaupun saya xmampu, saya akan belajar.
Tabahlah wahai hati..



Saya xsempurna buat awk.. pergilah... saya relakan...

Oct 19, 2011

:: Adakah Kita Bertemu Dengan Orang Yang Salah? ::

Terkadang kita terfikir :

Adakah kita bertemu dengan orang yang salah?

Teman sekerja yang tak 'ngam'?

Kawan - kawan sekolah atau universiti yang tidak boleh nak buat geng study?

Housemate yang menyakitkan hati (sebab tak pandai membasuh pinggan, bercakap menggunakan kata-kata yang pedas, dan sebagainya) ?

Ataupun kekasih yang tiba-tiba dirasakan tak serasi?

(atau mungkin juga adik beradik, keluarga yang kita tidak boleh fahami perangai mereka?)

((ingat, entry ini bukan hanya untuk cinta-cinta sahaja, okey?))

Kerana hakikatnya, kita akan bertemu dengan ramainya manusia yang menjengkelkan hati kita, dan sangat sukar untuk kita bersama dengan mereka.

Pelbagai ragam dan karenah manusia yang dapat kita temui di dunia ini.

Kerana berlainannya manusia itu adalah untuk apa .....
+
يَـٰٓأَيُّہَا ٱلنَّاسُ إِنَّا خَلَقۡنَـٰكُم مِّن ذَكَرٍ۬ وَأُنثَىٰ وَجَعَلۡنَـٰكُمۡ شُعُوبً۬ا وَقَبَآٮِٕلَ لِتَعَارَفُوٓاْ‌ۚ إِنَّ أَڪۡرَمَكُمۡ عِندَ ٱللَّهِ أَتۡقَٮٰكُمۡ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ۬
"Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal." - [Al Hujurat: 13]
+

Haruslah, kita kena sentiasa berusaha untuk mencari titik persamaan diantara kite dan si Dia...

Percayalah, kita takkan pernah bertemu dengan orang yang salah.

Takkan!

Kerana Allah telah mentakdirkan setiap saat dan inci dalam kehidupan kita.

Setiap takdir itu merupakan satu ketetapan Allah buat kita, dan merupakan sesuatu yang terbaik buat kita.

Dan setiap orang yang kita temui itu, tentu memberikan makna sesuatu pada kita.

Walaupun banyaknya kejengkelan hati kita pada dia.

Namun, tentu sebenarnya mereka yang 'salah' telah banyak mengajar kita: 
'akan kekurangan diri kita sendiri.'

Bukankah seorang musuh itu terkadang lebih jujur daripada seorang sahabat sejati, yang dipetik dari kata-kata hikmah Arab.

Setiap jodoh dan pertemuan tentunya telah ditetapkan oleh Allah,

Untuk kita belajar sesuatu darinya.

Dan, kite tak pernah bertemu dengan orang yang salah kranasemua yang kita temui adalah stesen-stesen perhentian untuk mengutip hikmah, buat bekalan di dalam perjalanan.

Percayalah, kadang-kadang di awal pertemuan akan banyak berlaku perselisihan, salah faham dan xngam.

Namun masa akan mengambil alih, lalu memberi peluang untuk masuk ke dalam jiwa kita yang jernih. Kerana dihitung perbezaan, memang akan semakin menjadikan hati kita jauh.
jauh dengan dia.
Namun, those does not matter, sebab Allah sahaja yang membinakan hati kita Insya-Allah.
And He Knows best.

Wallahua'lam.

Bersabar, dan teruslah berdoa.

Allah itu pasti menetapkan sesuatu yang terbaik buat kita, jika kita benar-benar yakin akan Dia..

Oct 17, 2011

:: Hey! Black+ Red Ladies ::

Yeah! Perjalanan yang tak dirancang menjadi satu perjalanan yg terlalu-lalu perfect!
kemana saya pergi minggu ini?
Membawa hati yg lara oleh dek kekasih hati yg membuat perangai yg xhbs2!
Geram! Sakit Hati!
Marilah membawa hati yg lara ke tempat2 yg Tinggi!
yahooooo...
yg penting kita enjoy!

Dah! Malas nak membebel panjang2!
Tengoklah sendiri gambar Pakwe-pakwe saya nie!

Layan dulu gambar saya sorang2 ok!
hikhik
 


Heii! semua orng tengok set2 kami bila berjalan di genting&Bukit tinggi!
mybe sebab tema kami hitam+merah! kecuali saya! ade jaket putih!
hikhik
xpelah len sikit jer dari korang!
maap!maap!maap!

Kecomelan kami nie membuatkan sorang uncle cina yg berumur berhenti dpn sya dan cakap 'waa.. banyak cantik maa'.. 
terkedu saya sekejap!
mujur saya xbalas
'eh! saya dah lama cantik maa'
hahaa
bongek btul! tpi xkannye ayat tue nk terkeluar dri mulut aku sebab aku sdar saper aku
(^_*)..
Then malam tue, sum1 cakap 'cantik awk malam nie'
haha
~ kelakar lah awk nie! ~
 
okay! Pas p Genting kitaorng p Bukit tinggi coz otw balik Kuantan jer laluan ke bukit tinggi tue.
Saya dan Sya membawa Ain,Yoh & Mim yg tak pernah p Genting & Bukit Tinggi!

Naik Genting Sky way!
perghhh macam biasa saya memang takut/gayat tmpat tinggi!
waa.... tiba2 leh berair mata saya coz takut saya waktu tue tiba2 dtng yg xdi jemput!
Saya sangat teruja keluar dgn rumate baik saya nie!
ohhh! epy giler2..

syokkk wooo!
~Pengalaman itu menjanjikan satu kebahagiaan, Pertemuan itu membuahkan hasil yg terindah buat kite~