Oct 30, 2010

:: Ape Dah Jadi ::

Ari ni pukul 8.30pm aku de kelas RC.  Nak di jadikan cerita pukul 8.15pm aku nk p tnds selepas dh siap sedia nk p kelas.. tiba2 aku dengan bunyi alarm keta dri tndas..
Terdetik dalam hati aku... 'alamak keta aku ker..?'
Aku pown kuar tgk... g dekat kereta tgk2 alarm aku bunyi rupanya bateri aku week lor.
Aduss.. bengang giler. bru lah aku teringat yg aku lupa tutup lampu kereta pas balik dri hntr report lab pukul 4pm tdi..
Perhh.. lama giler aku biarkan lampu keta terbuka. Nyanyok btul rr aku nie..
So.. terpaksa rr aku call abg aku. then dia mcm mrh coz dh 2 kali kena. dia lak busy de kt bandar kuantan..
So.. pukul 8.30pm aku pown g rr kelas smpai pukul 10pm. then aku minta tolong kwan aku Arip dak laki utk jumper kereta aku. Mujur lah dia leh tolong.
Pastu, g kat kereta, dia suh wife dia duk kt sit driver & aku dia & yoh tolak kereta. then adalah 3 orng laki dak cina tolong. yg kelakarnye 3 orng dak cina tue salah sorng nye 'chubby' then yg peliknye yg chubby tue duk dlm keta jaga stereng. mna xberat nk tolak keta. tpi aku, yoh & wife dia tukang ketawa jelah.. haha
Pastu.. keta tetap berdegil xnk hidup.. then aku cakap keta aku memang kena jumper..
so diapon balik umah dia amik jumper cable.
then 15 minit cas bateri aku.. keta aku pown leh start..

Suka giler aku sekejap waktu tue...
BUTTTTT!!

aku pown dlm pukul 11 pm g makan ngan yoh,ain & mim kat gambang. 
Aku order nasi putih, tomyam, telur bungkus, sambal belacan & nescafe tarik.. dap giler kan dengar..

Tapi...! waktu aku amik bekas sudu dia & pegang hujung sudu.. aku terasa cam de benda putih banyak giler kt tgn aku mcm berlendir & aku pown tgk dgn jarak dekat.. terkejut giler pada sudu & tapak tgn aku ade CUCU ANAK ULAT NASI...!!
  uweeekkksss...

Pe lagi terus aku berlari pegi cari sink & basuh tgn guna dettol yg mmg de kat citu then aku muntah kt citu gak.. waaaaaaaa.....
aku mmg xleh terima benda busuk mcm nie..
Berair2 mata aku coz muntah..

Pe lah nasib aku..
tpi nasib aku baik coz dpt sejukkan mata coz masa otw balik aku singgah kat esso utk beli air 100plus aku tgk de keta honda type R tgh isi minyak then sempat gak usha mamat tue.. mamat melayu but muka mcm SKEMA.. Jahat tul aku nie.. huhu..

Gatai kan!! dush... dush... 

0 : potpetpotpet: