Sep 16, 2010

:: Di wad Raya ke6 ::

.........
Jam : 10 pm

Bermula dengan hanya sakit perut.. Aku pown makan ubat tahan sakit, b4 tue aku dah mkan ubt demam, selsema, resdung. Masa dalam toilet aku dh berpepluh sakan.. pastu lutut aku ketar..
aku xsangka lak leh jadi gitu.. 

Aku start sakit pas bunyi ribut yg tiba2 & kuat sgt..  
Tah camner aku kuar dari bilik air mama, aku mrangkak kuar.. waktu tue mama dh tdo.. papa & adik2 tgh tgk tv.. aku pun merangkak kuar kt muka pintu terkejut papa tgk muka aku yg pucat. pastu aku lri ke bilik air lain lak... waktu tue aku dh rasa btul2 nk pengsan.. terus aku mndi coz nk sejuk kan badan aku..

Aku dgr2 papa dah panggil mama ajak g hospital utk bwa aku..
aku kuar dri bilik air pastu terus bring atas tilam hanye berkain tuala.
pastu, adik aku pakai kan pakaian kt aku.. waktu tue mmg aku dlm keadaan sedar & tak..

Dah siap pakai, mama & adik aku usung aku.. waktu tue aku dh lembik..
mama angkat aku letak aku kt kerusi luar pastu papa bawakan aku air kelapa utk diminum..
aku pown minum 2 gelas.. waktu tue sedar dlm x.. terasa di tampar mama coz mama cakap dia tgk aku dh len macam.. byk kali mama tampar.

Otw ke hospital.. hujan.. pastu ada lak excident lori langgar kerbau.. Aku dah xterlena kt belakang atas riba mama. Waktu tue gak mama pnggil2 nama aku xbgi aku tdo coz takut aku lalai & jadi len..
Sampai jer hospital, ramai sgt lelaki kt depan hospital. pastu ada sorang peg. perubatan lelaki tepuk muka aku suh sedar pastu adik aku angkat aku duk atas kerusi roda & nurse suh aku baring atas katil & mama sekali lagi dok tepuk2 muka aku suh aku sedar.. waktu tu mama cakap muka pucat & mata aku dh len.
papa cakap dia engt aku nk hbis umur dah..

Nurse pon dtng & cucuk tgn aku utk tmbah air dlm badan. sakit sgt3..
Nurse suh aku tdo dlm wad tpi aku xnak.. Aku nk balik.. Yang pasal laki2 kt luar tue lak coz kwan dia excident.. macam2 kan..

Lama tue cikit keadaan aku dah stabil.. tpi bile aku mampu buka mata aku tgk ada warna kuning kt lengan aku.. Mama cakap mybe de something.. Otw balik aku singgah ke rumah orng len utk perubatkan aku cara kmpung.. balik tue aku ok dah.. lau x sepanjng perjalanan balik mama peluk kuat sgt2 kt aku coz aku ketar kesejukan..


sakit sgt2..

teet..

TAMAT

8 : potpetpotpet:

~bi[L]LY^LiL[L]Y~ said...

ya Allah faren..
ape jadi nih..
huhuhu...tabah k.

.mazLyna. said...

ko mkn ape sapa jadi gitu farin weh....

eDdY said...

knaper ni faren???
aq doa kan ko cepat sembuh okay...

Farien said...

Ada : time kasih... aku sihat dah.. Lau nk ajak aku p shopping pun ok dah nie.. huhu

Farien said...

Maz : Terlebih makan ubat.. huhu

Farien said...

Eddy : Aku ok dah.. don't worry k.. ko nk ajak aku p men bowling pown ok.. =)

ASaDa RyutaRo said...

tiba2 lak sakit.. lama ke sakit hari tu? isk.. apa je la yg kamOo mkn sampai leh tiba2 sakit ni..

alhamdulillah dah ok..

Farien said...

asada : 1 ari jer.. tp sakitnyer.. Xleh buka mata, xleh bangun.. Sampai papa saya engt saya nk hbs umur dah.. sebab tue kena tmpar byk kali.. sekarang demam lgi.. =)