Sep 30, 2010

:: Al-Qur'an - Boleh selak-selak, memang real ::

Salam untuk semua.

Ini adalah 
HADIAH & untuk tatapan saudara ku sekelian.



Semoga kita semua mendapat keberkatan dari Allah. Kita boleh tengok Al-Quran, boleh pilih nak Al-Quran yg mana satu, boleh buka muka surat yg kita nak, memang boleh selak-selak mukasurat Al-Quran ni & siap ada kanta kalau nak besarkan ayat Al-Quran tersebut.

Cubalah tengok dulu & click kat url di bawah...semoga kita diberkati Allah SWT.
KLIK
DI SINI


Hadiah utk kamu semua. Tak payah beli Al-Quran.

Buatlah macam senaskah qura'an juga.Kalau pun malas nak ambil qura'an  atau Untuk kaum perempuan kalau yang datang haid tak menjadi masaalah..

Sekurang2 nya kalau di pc ni boleh klik saje.

Selamat membaca.

Sep 29, 2010

:: Hanya Kamo yang aKu sayang ::

Dialah anak sedara yg pling rapat ngn saya.. sekrang umur dia 1 thun 8 bulan.. Sekarang saya rindu dia.
So, saya nk kongsi rindu saya nie pada korang..
Boleh kan..? Kan..? Kan..?

Jom tgk gelagat dia erk..


  
  



 Semua picture kat atas adalah dia..

Raja Nur Lailatul aisy.. Nickname : Aisy baby..

Sep 28, 2010

:: Siapa Paling Bodoh? ::

 

Suatu hari dua orang kaya sedang duduk-duduk di cafe, sambil berborak kosong tentang orang gaji masing-masing

Org kaya I: “Kau nak tau tak orang gaji aku tu bodoh nak mampus. Kalau tak caye lihat ni…”

Terus dia panggil si Adi orang gajinya.

“Adi, ini RM10 , pergi ke kedai, dan belikan saya kereta ferrari.” Adi pun menjawab dengan sopan, “Yes Sir !! Right Away !!”

Terus dia bergegas kekedai yang ade jual kereta. Orang kaya I itu terus mengatakan pada kawannye tu, “tengok kan betul tu?. dia bodoh nak mampus”

Org Kaya II: “Haha, itu tak de ape-ape lagi… saya punya orang gaji lagi bengap”.

Terus si org kaya II memanggil Ali, “Ali, pergi ke rumah saya, lihat sama ada saya ada di rumah atau tidak”

Ali: “Yes Sir !! Right Away !!” ali pun bergegas ke rumah tuannya.

Orang kaya II memandang temanye sambil ketawa Tidak berapa lama kemudian kedua-dua orang gaji ini bertemu ditengah jalan.

Adi: “Ehh you know, my boss is soooo stupid lah. Dia bagi aku $10 dollar dan suruh pergi beli ferrari, manalah boleh kan ari ni ari minggu tentulah kedai tutup.. “

Ali: “My boss pun stupid dum dum gak. Ada ke dia buleh suh aku balik umah tengok dia ada kat umah ke tidak..”


~ HAHAHAHAHA ~

:: Kami BerGedixs Lagi ::

Hari nie pas kita orng mkan malam.. Next destination kitaorng ke East Cost Mall utk tgk wayang.
Alih2 sampai je sana Magika dah lama start..

Pastu kitaorng pown bergegas ke kompleks teruntum lak utk tgk wayng kt sana dlm pukul 10.30 pm . Jam ditgn pukul 10.15 pm.. dalam hati sempat lgi nie nk p tgk wayng kat sana..

Pastu terus kitaorng blah dari ECmall & ke Kompleks teruntum..
Pe lgi pecut kereta 140km/jam.. ( caye ker)..? huhu

then, cepat2 cari parking & mujur ade. terus nek atas.. berlari lah aku laju giler waktu tue samapi xtoleh kiri kanan dpn belakang atas bwah ngan Yoh.. & azreen..

sampai Je kat atas pas buka pintu aku tgk azreen membelok ke kiri sedangkan kaunter belah kanan .. Dalam hati aku 'bakpe lak?' Alih2 aku tgk lor dah tutup rupanye kaunter dia.. Hampeh tulll..

Alih2 aku dgr dari belakng suara orng gelak 'evil' Owh... rupanye mim & Ain.. hahaaa. siap perli kan... bersunggh lari ini yg dapat.. 

Poyos btul waktu tue.. Then... kami pown xmampu nk wat per... so... bergmbr lah kejer nye.. Kami pown ke tc sambil makan aiskrim =)
 Oklah
jom layan..

jeng..jeng..jeng..

+
+
+


  

  

 Teet..

~ TAMAT~


Sep 27, 2010

:: Mengapa WANITA sangat Istimewa........? ::

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...

baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. .telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...

ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...

Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."

masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. ..

bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..

dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...

ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...

aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...

p/s : Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...

:: Jangan Lupa Bayar Bil Api ::

"Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si
isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang,
period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita
kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk
tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga
ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB
kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bil elektrik rumah mereka.
Pegawai TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni
isterinya ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah
tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai
TNB tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman
IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru
lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun
berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalu pegawai TNB tu pun
beredar dari situ..

Keesokan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya,
dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg
berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia
pun memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun
nak heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah
lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman
kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan
mententeramkan keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan Si Mahphus naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa potong
encik punya..........."

Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu aku nak pakai
apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA"


~ HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAH~

Sep 26, 2010

:: Imagine what is on the top of this tower?? Do you want to visit this tower? ::

Korang rasa korang nak naik x tower nie..?

Nak men x..? lau aku xdek rr... macam nk serah bgi nyawa free2 jer kan..

Korang rasa ade aper kat atas tower tu??



 +
+

haa..... that amazing tower right..? 









p/s : sebenarnyer... saya ni seorng yg gayat.... shh... jgn cakap kt orng tau... hukhuk..

:: Nyummy-nyummy @ Rasamas and Jalan2 @ TC.. ::

Tdi only kami ber3 jer makan2 @ rasamas coz ain pgi KL..

Malas nk cakap byk..

sajer jer nk menggedix nak taruk pic aku kt cini byk2..



 Kat atas nie masa aku, Mim & yoh makan .. Pas makan kami g lepak teluk cempedak.. Kuantan..
Pastu snap beberapa keping gmbar lagi sperti di bwah..

Di bawah nie pesta tanglung kot... cantik kan...

 ~ TAMAT ~

Sep 25, 2010

:: Roti ker..? Sanggup xkorang Makan..??

Perhh................... dap ooooo...

Layan....... xmau cakap banyak.. xmo tulis pnjng2.. Persilakan menjamu mata.. 









Nie kot Tuan Empunye kedai..

hukhuk

~ TAMAT ~