Aug 19, 2010

:: Sejarah LaLu ::

hARI yang paling serabut dalam hidup aku..
xpenah aku jadi mcmnie.. knp aku Ya Allah.. terlau banyak, hebat dugaan yg aku dapat..
 Jam 12.25 am aku drive ke highway LPT sorang2.. nangis esak2 aku dalam keta.. aku xtahu kemana destinasi aku waktu tue.. sampailah aku berhenti kat tepi highway dlm gelap aku nangis kt dlm keta.. aku jerit kuat2..
sampailah aku rsa ketar sgt lutut aku & dengupan jantung aku hanya Allah yg tahu betapa hancurnya hati aku kerana Kamo!
Ya Allah ampunkan aku Ya ALlah kerana mengmbil tindakan yg paling bodoh dlm hidup aku bile mlm tue aku minum air coke dgn ubat tdo 4 biji.. esok aku ke kelas RC design pukul 8 higga 10 am dlm keadaan mata yg bengkak.. dalam kelas aku nangis.. aku xtahan.. xsanggup terima nie semua.. dahlah dalam masa yg sama mama sakit lgi.. knp aku Ya Allah..
Jam 10 am terus aku balik bilik & tido dlm sedu tangisan.. sampailah aku terjaga & bile aku tgk gmbar tue aku xsedar dlm masa yg sama aku cari pisau Yoh & xjumpa tpi yg aku jumpa pisau jilis.. terus aku tores2 tgn aku.. Aku xtahu knp aku buat.. knp aku jdi mcm tue..
mybe hati aku terlalu sakit..

Aku redha dgn per yg terjadi & pasrah.. 
Sampailah kawan aku Ain call coz tkut per2 jadi kt aku terus dia ponteng kelas & g kt aku tgk2 tgn aku dh penuh dgn kesan toresan.. jam 2 aku siap2 nk ke kelas & aku kena tampar ngn mim cozbuat mcmtue.. aku xthu nk ckp per.. tpi aku rasa aku puas bile wat cmtue. aku thu aku xptut.. tpi aku terlalu serabut & tension! aku benci ngn hidup aku..

Penuh bilik aku dengan ain, yoh, mim, azreen, milah, & malini tgk pe yg jadi..
pastu diaorng hntr aku g lab coz xbgi aku drive takut aku g lain..
tpi mmg niat aku nak pgi lain.. aku xnak ape2.. xnak sape2.. Xnak dia dah dlm hidup aku..

Aku minta maaf kt korang2 coz buat korang risau.. 


10 : potpetpotpet:

ASaDa RyutaRo said...

eh?? kenapa ni?
ni cerita dari movie ke kisah benar?

sian mama kamOo nanti klu kamOo buat macam tu. mesti dia risau sangat klu dia tau ni..

at least gtau kat mama kamOo yg kamOo tgh bersedih. mesti dia faham n ada utk kuatkan kamOo. ramai lg insan lain yg sayangkan kamOo..

jangan buat kerja pelik lg.. kena tabah dgn segala dugaan..

eDdY said...

sabar k farin...
sumer dugaan allah bagi..
DIA xkan menguji seseorg hamba Nya melebihi kemampuan hamba Nya tu...
mintak tolong kat ALLAH...
bnyak kan solat..dekat kan diri dgn NYA...
bace quran...
sentiasa la berwudhuk...
dan satu lagi..tolong la jgn wat mende2 yg bodoh...
ramai lagi laki yg jauh lebih baek tuk ko...aq sgt yakin mende ni..
aq akan sentiasa doa kan tuk ko...
please k..jgn wat dah mende2 pelik tu lagi...
igt la..ramai lagi org yg syg kan ko...

Farien said...

ASaDa RyutaRo :time kasih coz bgi semangat.. nie cerita betul.. bukan men2..

eddy : thanks.. aku thu aku teruk, jahat,bodo.. tpi aku xsnggup bile bendanie berkaitan hati.. sakit sgt.. sakit..

ahmad hisyam said...

farin, jgn benci diri sendiri...
bykkan b'sabar & selalu b'doa. bulan rahmat ni doa mudah dimakbulkan, insyaALLAH...

Anonymous said...

farin..
ko kne igt.. jgn sampai cinta ko pd lelaki melebihi cinta ko kat allah.. ape yg ko ade skrng, harta benda +tubuh badan ko sume milik-Nya.. jgn memudaratkan diri sendiri.. jgn biar perasaan ko menguasai akal fikiran logik ko.. jgn sbb cinte ko pd lelaki yg bru ko kenal beberape tahun, buat ko lupa cinta ko pd family ko n yg plg pnting cinta ko pd allah.. istighfar banyak2.. bile jiwa kacau, syaitan slalu nk jd 'ajinomoto'.. tu yg ko buat bnde2 yg x sepatutnye.. tenangkan fikiran.. tenangkan perasaan.. tenangkan hati.. aku ade eqn mcm eqn RC utk ko..

cinta pd allah > cinta pd diri sndiri, family, ilmu, mmbr2, bnde2 lain yg lg penting dlm idop ko > cinte pd lelaki yg blom jd suami ko..

bende2 bodoh yg ko buat tu x worth it pn dgn lelaki tu.. syg diri dlu bru syg orng lain.. dh2.. jgn buat bnde2 bodo lg..

Farien said...

Anonymous..
thanks... aku thu aku silap.. cuma mybe aku bt dlm keadaan yg sakit, tertekan.. thanks coz bagi semangat kt aku..

Anonymous said...

kuatkan semangat ko farin.. aku doakan yg terbaik utk ko..
jgn dilayankan sgt perasaan tu..

Farien said...

Anonymous : aku tgh cuba nie.. tpi bile bnda nie berkaitan hati & perasaan aku seksa sgt3.. SUMPAH aku terlalu terseksa sekarang.. ari2,mlm2 aku mcm orng giler.. senak wei hati aku nie.. ari2 nangis.. seksa.. nyesal kenal dia.. tah lah.. aku tertekan sekarang..

.mazLyna. said...

farin...sabo bnyk2... jgn ikutkan ati sngt... t bdn binasa... sbr k..

Farien said...

Maz : time kasih... Aku cuma xdpt kawal jer aritue..