Jul 21, 2014

:: Start Working ::


Hari nie genap 60 days aku amik maternity leave and dh start kerja semula di Pekan, Pahang.!

Dannnn

Untuk pertama kalinya aku tinggalkan Lisa selama 9 jam! Ohh!! Lamanya... betapa aku rindukan dia! Rindukan matanye, rindukan baunya! Tunggu ibu balik yer sayang.

Hari nie Lisa tinggal dengan my MIL aka mother in law.. Lisa kena duk sana sbb mama balik Rompin ada kerja. Mujur Lisa nie tak kuat meragam & nangis tanpa sebab. So, mudah untuk sape2 jaga dia. 
Alhamdulillah, Lisa seorng yang tak banyak meragam atau erti kata lain TAK pernah meragam.
Kalau dia merengek mesti ada sebab.
~ Maybe Lapar
~ Maybe nk tdur
~ Maybe dia pooooo
~ Maybe dia panas

Syukur sgt3... Lisa, jadi anak yang baik & dengar kata ibu & ayah tau...


Kena buli pun still relaks jer... Bulat2 mata anak ibu sorng nie...

Love u sayang~

Jul 18, 2014

:: Baby Lisa ::

Introducing my little princess ......

Puteri Nur Fredelina Lisa binti Abdullah

Hari nie baby Lisa cukup 50 days old!
Dialah jantung hati kami! Nyawa kami! Ibu & Ayah sayang Lisa sesangat-sangat!



My Superwoman FarinLah! 


Budak mata bulat yg terlalu indah! Hadiah & anugerah yg terindah, yg tak ternilai harganya... Lisa!
Hidup aku & Lah hanya Lisa!
Muuuahhh


Jul 1, 2014

:: 1 month checkup ::

Alhamdulillah, hari semalam baby genap 1 bulan..
Baby lisa dh membesar bagai juara.. walaupun hanye minum susu ibu selama 14 hari sebab saya kekurangan susu badan... nak buat mcmmane keturunan gini...
Sedih... susu badan kurang...

And now baby lisa minum susu enfalac a+. Alhamdulillah susu ni okay dengan dia. Mujur perut dia xmeragam... walaupun harganye boleh tahan tpi demimu my lil princess ibu sanggup.. eheheee...

So... berbalik topik asal baby lisa genap 1 bulan so kena laaaaaa cucuk kat peha, sian dia nangis2.. ubat tue utk elakkan radang hati kata nurse..
B4 kena cucuk tue mata bulat n senyap jee... bilamjarum masuk jer dlm peha dia terus menjerit nangis bahai nk rak... sian sgt.. mujur diannangis dlm 2 minut jer pastu senyap... masa masuk dlm kereta bulat mata dia pandang aku smbil bising mulut dia mengomel sorang2.. mybe dia nk cerita kat aku yg peha dia sakit...
Huhuuu
Sian anak ibu.... 

Muahmuahhh

May 31, 2014

:: My little princess ::

Alhamdulillah....
Hari Jumaat penghulu segala hari., permulaan bulan Syaaban bertarikh 30.5.2014, jam 12pm saya selamat melahirkan baby girl 2.79kg secara normal.

Syukur ke hadrat Illahi atas kurniaan anugerah yg teramat2 indah n comel nie..
Hye.. baby lisa!! Muahhh muahhh

Pengalaman bersalin mmg 1 kenangan yg xleh lupa..

Due sya sbnarnye 22 may 14, tpi baby xnk kuar lagi.. mybe xjumpa cari jalan. So, doctor bahi tempoh if dlm masa seminggu saya xberanak sya kena warded..

Lastly, tarikh 28 may 14, saya kena msuk wad & petang tue doc cek jalan aka cek bukaan. Masa tue bru 1cm.. sakitnye masa cek bukaan tue..
Malam tue saya tdo kat wad, saya nangis sbb rindukan encik suami saya..huhuu

Tarikh 29 may, jam 11am doc pakar lelaki cek lagi jalan.. waaaaaa sakitnyeeeeee...
Bukaan dh 2cm, so xperlu masukkan ubat.. petang tue saya dh start skit dahhh..
Pukul 6pm sya cek jalan lagi masa tue dh 3 cm... sakit mcm senggugut...
Mama dtng melawat saya, masa 7pm saya dh start nangis cikit sbb sakit.. huhuu
Encik suami urut n tenangkan saya...
 Jam 8pm, smua dh pulang.. saya minx ubat tahan sakit ngan nurse...
So, ubat tue membantu n buatkan saya tdo lena.

30 may 14, Jam 2am saya terjaga sbb kesan ubat dh ilang n sakit saya makin menjadi2... saya tahan sakit je atas katil smbil pegang pinggang...
Jam 4am saya tekan bell pnggil nurse coz sakit sgt... nurse bawa jumpa doc cek jalan.
Bukaan dh 4cm n perlu ready ke labour room..
Memandangkan labour room penuh, so saya terpaksa tunggu di katil saya dulu..
 Jam 9am, saya di tolak masuk ke labour room, perasaan dh dupdapdupdap...
Doc cucuk sayadgn ubt tahan skit, n saya mula mamai... pastu,sya start jerit skit2... en.suami dcc cuba tenangkan saya..
Dlm masa tue sya dh mamai n dlm sedar or tak sya ppush..

Jam 12pm..hanya 3 jam dlm labour room sya selamat melahirkan baby girl tnpa doc, doc pelatih or nurse.. hanya e.suami dcc.
Dlm mamai dgr en.suami jerit. "Doc! Baby dh keluar..." berlari doc,pelatih doc, nurse n sister kat saya n terkejut... baby nangis celah peha saya... huhuuu

Alhamdulillah.... semuanye selamat...
Lagi happy bila en.suami cium di dahi n ucap thanks sayang...

Apr 24, 2014

:: 9 months ::


Alhamdulillah saya dh 9 months pregnant..
Tuptaptuptap..
Cepatnye masa berlalu kan...

Hope Allah permudahkan kelahiran baby nie nnti..
Moga baby sihat2 ajee...
Amin.

Love u mr.lah...thanks coz ada disisi syg time susah,sakit, senang syg..
Terima ksih coz setiap malam urut kaki & gosok perut nie..
Eheheeeee
Muahhmuaaahh muuuuuuahhh....

Apr 18, 2014

:: Rezeki baby ::

Alhamdulilah... 
Rezeki yg hadir tanpa kami duga n kami rancang...

Tarikh 8 april 2014 lepas saya pergi medical checkup.. saya pun ajaklah en.suami p shopping kat englai.. cari wordrobe baju baby...pastu, en.suami pun ajaklah p jalan tgk kereta fav kami kat area jalan beserah..

Singgahlah salah satu kedai kereta carsgallery. Ade honda fd2 warna silver & no.plat baru n no.plat KL..
En.suami pun apa lagi tgk2 kereta & borak2 la ngan sales man tue.
Dia cakap dah ada 2 orng proceed loan tapi xlepas...so, dia suh kami try nasib lepas or tak...
Aku pun senyum je..
Balik umah en.suami minx segala d0c aku n dia tuk proceed.
Ari jumaat, 11 april dia dh siap antar segala doc yg bank perlukan.
Thenbayar booking & test drive...
Masuk keta perghhhh..pndai laaaa owner lama jaga kereta dia coz tiptop gilee condition dia... like a new car.....

Date 15 april, pagi2 orng ambank call biasalah interview bagai...
Tghari tue, en.suami call cakap loan lulus...
Aku rasa mcm xcaya jerloan lulus.. yelah kereta yg kami idam2kan jdi kenyataa even second pun coz harga keta tue rm89k 0TR.... bab kata orng baik beli kereta baru... huhuuuu
Tapi dh minat kan.... ehehee

Date 17 april kitaorng bayar half down payment dulu coz limit mybank ahahaaa
Date 18 april kitaorng byr lagi half... so.. kta leh angkat kuarrr rrr... ahahaa
Alhamdulillah...
Allah permudahkan urusan kereta nie...
Owhhh money..come back to mama... huhuuuu


Yeahhh.. ready to drifff...
Hot mami...